Samsung mobiele telefoon met eInk

Samsung Alias 2 - Klik voor grotere versie

De Samsung Alias 2 is (blijkbaar) geen bijzonder speciale telefoon. Op een tweetal handige features na wellicht. De eerste is het feit dat het beeldscherm naar beide kanten uit te klappen is. De zowel zoals op de foto hiernaast (geschikt voor het typen van berichten / browsen etc) als op de voor telefoons gebruikelijke manier (logisch als je alleen even een nummer moet invoeren om te bellen).
Probleem hierbij is normaal gesproken echter dat dat de toetsen ook mee zouden moeten draaien. En dat is bij de Alias 2 nu net geen probleem. De toetsen zijn namelijk niet van gewoon kunststof met een opdruk, maar gebruiken eInk.
Dat betekent dat bij het in een andere richting open klappen van de telefoon de toetsen even zwart worden en dan de benodigde knoppen in de gewenste richting weergeven.
Geniaal, want de ‘knoppen’ verbruiken geen extra energie. Alleen bij het omwisselen van de knoppen wordt er een beetje energie gebruikt om de weergave te wisselen.

Of de toetsen zo lekker werken als de normale wat bollere toetsen weet ik niet. Maar het idee is mooi. Al was het maar omdat ik bij het zien van de kop op het verkeerde been gezet werd en dacht dat eInk gebruik zou worden voor het beeldscherm.

De telefoon is overigens (nog) niet in Nederland te koop.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Frits Hoff
12 jaren geleden

een mobiele telefoon met eInk scherm is al een tijdje te koop: de Motorola F3. Superplat, lekker simpel en goedkoop (vanaf 15,-E te vinden). Helaas zijn de cijfers en letters op het display niet fraai.

Pierre
12 jaren geleden

Hé Frits,

Dat toestel had ik nog nooit van gehoord (of gezienfilmpje met review). De reviews zijn inderdaad wisselend terwijl ik het filmpje toch best positief vind (voor een toestel erbij)

Ik begrijp overigens dat hij op het moment ook niet meer leverbaar is, maar leuk om het concept in actie te zien.