SlingPlayer Mobile voor iPhone: minder voor hetzelfde geld

Slingplayer Mobile - Klik voor grotere versie

Ik heb nog geen iPhone en ook nog geen 3G abonnement voor mijn iPaq 914c, dus persoonlijk wordt ik niet echt ‘getroffen’ door het gedoe met Apple / AT&T en de SlingPlayer Mobile voor de iPhone.

Het blijkt dat de applicatie nu eindelijk wél goedgekeurd is en morgen in de application store zal verschijnen. Maar de ondersteuning voor gebruik over het 3G netwerk moest worden verwijderd. Je kunt de applicatie alleen via het Wifi-netwerk gebruiken.

Engadget maakt zich daar, terecht lijkt mij, boos over. Want de Windows Mobile versie van de applicatie werkt wél gewoon via het 3G netwerk. Verschil is natuurlijk dat die rechtstreeks bij Slingmedia gekocht kan worden en dus niet bloot gesteld wordt aan beoordeling door de leverancier van de telefoon en de netwerkprovider.

Helaas kost ook de iPhone-versie nog steeds $29,99. Dat is net zo veel als de versie voor Windows Mobile. En dat is me eigenlijk toch net wat veel. Mijn Slingbox Solo kostte €99,- en om nou daar nog eens $29,99 aan toe te voegen om via Wifi op mijn iPod Touch naar mijn TV te kunnen kijken is me wat gortig.
Vooral omdat de applicatie op mijn laptop (uiteraard, want anders had je helemaal niets aan je Slingbox) helemaal gratis is.

Overigens, ook voor Skype voor de iPhone, Fring en Ustream voor de iPhone geldt de beperking van het niet kunnen gebruik van het 3G netwerk.
Ook hier geldt dat dat alleen echt het geval is voor de ‘gewone’ gebruiker. Heb je namelijk een jailbreak uitgevoerd op je iPhone, dan kun je die beperking namelijk omzeilen. En ik zeg “ook” omdat ik er vanuit ga dat ofwel deze hack ook voor SlingPlayer Mobile werkt ofwel iemand binnen de kortste tijd met een nieuwe hack komt. Wordt het wellicht toch nog die 30 dollar waard (als ik een iPhone had natuurlijk)