Bebook update door Vincent Everts

 Gepubliceerd door om 12:40  eBooks
mei 132009
 

Vincent Everts ging in Utrecht langs bij BeBook en maakte een korte maar informatieve update met de laatste stand van zaken. Hij laat de in augustus te verschijnen 5-inch versie zien (199 euro) en de eveneens nog niet beschikbare versie met touchscreen en 3G verbinding. Wordt blijkbaar via hetzelfde model als de Kindle geleverd, dus zonder maandelijkse kosten voor de dataverbinding. Meer details de wijze waarop je dan boeken aanschaft of hoe de kosten terugverdiend gaan worden wordt nog niet gegeven.
Het nieuws van de optionele wifi-kaart voor alle modellen is niet zo nieuw, die moet gewoon beschikbaar komen.

Dat geldt overigens ook voor de firmware-update die PDF-reflow en meerder zoomformaten zou ondersteunen! ;-)
[disclosure: met ingang van 11 mei 2009 neem ik deel aan het affiliate programma van BeBook. Als je een BeBook via hun website koopt en gebruik maakt van deze link dan krijg ik daarvoor betaald]

 Reacties uitgeschakeld voor Bebook update door Vincent Everts  Tags:

Samsung mobiele telefoon met eInk

 Gepubliceerd door om 07:18  Hardware
mei 132009
 
Samsung Alias 2 - Klik voor grotere versie

De Samsung Alias 2 is (blijkbaar) geen bijzonder speciale telefoon. Op een tweetal handige features na wellicht. De eerste is het feit dat het beeldscherm naar beide kanten uit te klappen is. De zowel zoals op de foto hiernaast (geschikt voor het typen van berichten / browsen etc) als op de voor telefoons gebruikelijke manier (logisch als je alleen even een nummer moet invoeren om te bellen).
Probleem hierbij is normaal gesproken echter dat dat de toetsen ook mee zouden moeten draaien. En dat is bij de Alias 2 nu net geen probleem. De toetsen zijn namelijk niet van gewoon kunststof met een opdruk, maar gebruiken eInk.
Dat betekent dat bij het in een andere richting open klappen van de telefoon de toetsen even zwart worden en dan de benodigde knoppen in de gewenste richting weergeven.
Geniaal, want de ‘knoppen’ verbruiken geen extra energie. Alleen bij het omwisselen van de knoppen wordt er een beetje energie gebruikt om de weergave te wisselen.

Of de toetsen zo lekker werken als de normale wat bollere toetsen weet ik niet. Maar het idee is mooi. Al was het maar omdat ik bij het zien van de kop op het verkeerde been gezet werd en dacht dat eInk gebruik zou worden voor het beeldscherm.

De telefoon is overigens (nog) niet in Nederland te koop.