Indoor Innovatie – WiiSpray

 Gepubliceerd door om 22:46  Hardware
apr 062009
 


WiiSpray Teaser from Martin Lihs on Vimeo.

OK, ik ben een geek. Heb ik vaak toegegeven. Maar hier moet je toch wel een warm gevoel van krijgen. WiiSpray 2nd edition is een afstudeeropdracht van Martin Lihs. Het is een nieuwe versie van een idee waar hij, samen met anderen al langer aan werkt/gewerkt heeft.
Als je er de eerste keer zonder toelichting naar kijkt, dan denk je ‘wat is hier nou zo bijzonder aan, gewoon iemand die binnen graffiti aan het spuiten is’. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Indoor Innovatie – WiiSpray  Tags: ,
apr 062009
 
iPod Touch 2G (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik moet toch maar weer eens flink opruimen op mijn iPod Touch, want ik zit steeds zo tegen het maximaal aantal mogelijke applicaties aan. En met het vakantieseizoen voor de deur moet ik natuurlijk wat plek maken voor een aantal van deze lijst met gratis bordspellen die Mashable opgesteld heeft.

Ben er overigens nog niet over uit of ik de iPod Touch wel mee wil op vakantie. Valt eigenlijk toch wel in de categorie ‘computer’. Nou ja, in ieder geval offline.

 Reacties uitgeschakeld voor Een stapel gratis spellen voor de iPhone / iPod Touch  Tags:
apr 062009
 
YouTube

Het ziet er naar uit dat YouTube mijn RSS voor iTunes script ‘ontdekt’ heeft, want sinds vandaag werkt het niet meer vanaf de server hier.
Het script maakte het mij mogelijk om een RSS-feed van een YouTube-gebruiker in iTunes in te voegen waarna dan automatisch steeds de MP4-versies van de video’s die die gebruiker op YouTube zette in iTunes werden gedownload. Vergelijkbaar met wat Miro doet voor de Flash-versies.

Toen ik het script vorig jaar gemaakt had kwam ik erachter dat dat helemaal niet mag volgens de gebruiksvoorwaarden van YouTube. Die staan het downloaden van filmpjes niet toe. Maar voor persoonlijk gebruik heb ik het script toch in de lucht gehouden.

De code die het script nu terug krijgt op het moment dat ik het van de server hier run klopt niet, terwijl het script wel nog werkt als ik het run vanaf mijn server thuis. Maar als YouTube inderdaad blokkades op basis van IP-adres toepast dan laat ik het daar niet draaien want als ze mijn IP-adres thuis blokkeren dan werken ook de scripts die in mijn browser draaien (zie dit script) niet meer.

Blijft jammer. Het werkte ideaal voor het bekijken van o.a. de filmpjes van jkkmobile.com in de trein.