apr 062009
 
YouTube

Het ziet er naar uit dat YouTube mijn RSS voor iTunes script ‘ontdekt’ heeft, want sinds vandaag werkt het niet meer vanaf de server hier.
Het script maakte het mij mogelijk om een RSS-feed van een YouTube-gebruiker in iTunes in te voegen waarna dan automatisch steeds de MP4-versies van de video’s die die gebruiker op YouTube zette in iTunes werden gedownload. Vergelijkbaar met wat Miro doet voor de Flash-versies.

Toen ik het script vorig jaar gemaakt had kwam ik erachter dat dat helemaal niet mag volgens de gebruiksvoorwaarden van YouTube. Die staan het downloaden van filmpjes niet toe. Maar voor persoonlijk gebruik heb ik het script toch in de lucht gehouden.

De code die het script nu terug krijgt op het moment dat ik het van de server hier run klopt niet, terwijl het script wel nog werkt als ik het run vanaf mijn server thuis. Maar als YouTube inderdaad blokkades op basis van IP-adres toepast dan laat ik het daar niet draaien want als ze mijn IP-adres thuis blokkeren dan werken ook de scripts die in mijn browser draaien (zie dit script) niet meer.

Blijft jammer. Het werkte ideaal voor het bekijken van o.a. de filmpjes van jkkmobile.com in de trein.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “YouTube video’s via RSS als MP4 in iTunes #2”

Reacties (1)
  1. http://www.deturl.com/ deed het gisteren ook niet meer, maar blijkbaar hebben ze een workaround gevonden.
    http://vixy.net/ Doet het bij mij nu ook niet.
    Ik heb dus de indruk dat Youtube druk bezig is om sites die op de een of andere manier downloads aanbieden te filteren. Ik zou met mijn IP adres inderdaad ook niet het risico willen lopen geblockt te worden.
    En het was zo’n mooie routine die je had geschreven…

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.