SlideShare komt met YouTube video’s in presentaties


Het klonk als best een aardige nieuwe feature toen ik het las op Techcrunch. Slideshare maakt het namelijk mogelijk om, nadat je een presentatie toegevoegd hebt vanuit hun website YouTube filmpjes in die presentatie toe te voegen. Dat zou het bijvoorbeeld mogelijk maken om filmpjes die je live tijdens het geven van de presentatie liet zien, ook bij de versie op Slideshare beschikbaar te maken.
Het werkt zowel bij het bekijken van de presentaties op de Slideshare website als bij embedded versies.

Maar de presentatie van Slideshare zelf waarin ze de feature toelichten, die je hierboven kunt zien, maakt eigenlijk al duidelijk wat mijn probleem is. Ze voegen namelijk de default, lage resolutie versie van filmpjes van YouTube in. Dat kan op zich best aardig zijn voor ‘gewone’ filmpjes, maar zoals je in de presentatie ziet is het voor screencasts helemaal niks. Daarvoor heb je juist die hogere kwaliteit opties voor nodig die YouTube sinds ruim een maand biedt.

Ik heb een reactie achtergelaten bij de presentatie, wie weet passen ze het aan, zou een heel kleine aanpassing in de code moeten zijn, en dan wordt de feature interessanter.

Bijkomend punt om in de gaten te houden: als je dit bijvoorbeeld wilt gebruiken als manier om bijdragen voor je portfolio te maken en je wilt niet dat iedereen dat zomaar kan zien maar bijvoorbeeld alleen je docent, dan wordt het wat moeilijker: Slideshare maakt het mogelijk om een presentatie voor slechts een beperkte groep zichtbaar te maken, YouTube heeft die optie voor filmpjes, maar die kun je niet gebruiken als je de filmpjes in Slideshare wilt invoegen, daarvoor moeten ze voor iedereen zichtbaar zijn.