Generate YouTube embed codes v2


Bekijk de video op YouTube

Toen YouTube een tijdje geleden ondersteuning voor High Definition video introduceerde was het embedden van zo’n HD video op breedbeeldformaat nog handwerk. Ik heb toen een script gemaakt waarmee je dat eenvoudig kon doen.
Inmiddels heb je het script niet meer nodig voor het verschil tussen de oude en nieuwe beeldverhoudingen van YouTube, maar de standaard YouTube code laat nog steeds video’s zien op lage kwaliteit, terwijl er nu ook voor de ‘oude’ video’s al de mogelijkheid is om die (in de meeste gevallen) op hogere kwaliteit weer te geven.

Hoewel het script ‘slechts’ vier handelingen vergde, vond ik het nog niet optimaal. Daarom heb ik een nieuwe versie van het script gemaakt en een bijbehorend scriptlet. Daarmee wordt het aantal stappen gereduceerd tot één, namelijk een druk op de knop in de browser.

Ook nieuw is de standaard aanwezigheid in de gegenereerde embed-code van een knop om de video schermvullend af te spelen. Dus als je het filmpje hierboven maar wat klein vind, dan kun je hem ook schermvullend bekijken zonder daarvoor eerst naar YouTube toe te hoeven.

Het nieuwe script heeft als nadeel dat het niet meer 100% op basis van Javascript werkt. Je mag gewoon van de code bij mij op de server gebruik maken. Maar als je het op je eigen server wilt laten draaien, dan kun je hier de code downloaden.
Het ZIP-bestand bevat beide versies, voor versie 2 moet je de bestanden op een server met PHP ondersteuning plaatsen. Daarna moet je in YouTube_codev2.htm de regel
var ProxyURL =
aanpassen zodat die naar het juiste bestand verwijst.
Beide bestanden moeten op een server in hetzelfde domein staan. Dat heeft te maken met de in JavaScript ingebouwde beveiliging.