Eenvoudig laten zien waar je foto’s genomen zijn

Photo Finder Mini - Klik voor grotere versie

Via een tip van Willem Karssenberg kwam ik terecht bij deze informatie over de Photo Finder Mini.
Het is een klein apparaatje dat je bijvoorbeeld aan je tas hangt als je op stap gaat en waarmee je eenvoudig de coördinaten van de plekken waar je bent bijhoudt. Als je dan foto’s maakt terwijl je onderweg bent, dan stop je bij thuiskomst het apparaatje op zijn houder/oplader, je stopt het SD (of MMC en MemoryStick Pro/Duo) kaartje uit je fototoestel in de houder en de opgeslagen coördinaten worden automatisch aan de foto’s toegevoegd.

Vind je dat te eng (het zijn immers je originele foto’s waar het apparaat mee aan de slag gaat) dan kun je via de ingebouwde USB kabel ook gewoon de houder op je computer aansluiten en de KML bestanden er vanaf halen.

Het concept is zeker niet nieuw, in 2006 hadden we al de Sony GPS-CS1 die nu niet meer te koop is overigens, maar de uitvoering is wel wat beter geworden vind ik. Meer geheugen in de tracker, de keuze of je zelf de coördinaten aan de foto’s koppelt zijn daar voorbeelden van.

Ga ik hem aanschaffen? Nee, denk het niet, want nu ik mijn TomTom heb kunnen uitbreiden met tracking-optie is voor mij voor tijdens vakanties de noodzaak van het meenemen van een aparte GPS-tracker vervallen. De TomTom houdt het dan weliswaar maar 2 uur op een accu uit, ten opzichte van de 16 uur van dit apparaat, voor mij vervalt hiermee even de noodzaak van weer een extra apparaat om op te laden en mee te nemen.
Maar zonder TomTom zou de Photo Finder Mini zeker op mijn lijstje van te overwegen apparaten staan.

(disclaimer: ik heb het apparaat niet zelf kunnen testen en ga dus alleen uit van de beschikbaar gestelde info!)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 jaren geleden

Leuk….maar hoe weet het kastje nu welke foto waar is genomen om zo de juiste coördinaten bij de juiste foto te plaatsen?

Pierre
13 jaren geleden

Het kastje houdt datum+tijd en de coördinaten bij. Je foto bevat ook datum+tijd en zo worden die aan elkaar gelinkt tot datum+tijd+foto+coördinaten.

duimdog
13 jaren geleden

Wat dat betreft moet je dus altijd even controleren of die link goed gaat wanneer je bijvoorbeeld naar een andere tijdzone gaat of overgaat van zomer- op wintertijd.

Met name op dat laatste punt ga ik nog wel eens de mist in, want op m’n camera wordt e.e.a. niet automatisch ingesteld.

Pierre
13 jaren geleden

Daarom laat ik mijn fototoestel altijd in dezelfde tijdzone staan en pas de tijd daar niet aan voor zomertijd/wintertijd.
Dan maar een uurtje verschil tussen ‘werkelijke’ tijd en de tijd in de foto. Of een wat groter verschil als ik in de VS een foto maak. Maar dan hoef je tenminste niet steeds met tijdzones te rekenen.