Colbert is Fun!

 Gepubliceerd door om 16:01  Internet
jan 222009
 

The Colbert ReportMon – Thurs 11:30pm / 10:30c

De eerste versie van de video van het optreden van Lawrence Lessig bij The Colbert Report waar ik vorige week over schreef was na een dag offline gehaald door YouTube, maar de tweede versie staat er nog en kun je dus nog bekijken. En zoals Kobus van der Slossen in de reacties al schreef: het was duidelijk een uitdaging van Stephen Colbert om dan ook maar eens te laten zien wat er van dat remixen te recht te laten komen.
Vandaag verwijst Lawrence Lessig onder de titel Colbert is mad naar de follow-up met een eigen remix van Stephen Colbert, voor het geval er ook nog maar iemand was die dacht dat die het écht niet goed vond. :-)

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Colbert is Fun!  Tags:
jan 222009
 
Photo Finder Mini - Klik voor grotere versie

Via een tip van Willem Karssenberg kwam ik terecht bij deze informatie over de Photo Finder Mini.
Het is een klein apparaatje dat je bijvoorbeeld aan je tas hangt als je op stap gaat en waarmee je eenvoudig de coördinaten van de plekken waar je bent bijhoudt. Als je dan foto’s maakt terwijl je onderweg bent, dan stop je bij thuiskomst het apparaatje op zijn houder/oplader, je stopt het SD (of MMC en MemoryStick Pro/Duo) kaartje uit je fototoestel in de houder en de opgeslagen coördinaten worden automatisch aan de foto’s toegevoegd.

Vind je dat te eng (het zijn immers je originele foto’s waar het apparaat mee aan de slag gaat) dan kun je via de ingebouwde USB kabel ook gewoon de houder op je computer aansluiten en de KML bestanden er vanaf halen.

Het concept is zeker niet nieuw, in 2006 hadden we al de Sony GPS-CS1 die nu niet meer te koop is overigens, maar de uitvoering is wel wat beter geworden vind ik. Meer geheugen in de tracker, de keuze of je zelf de coördinaten aan de foto’s koppelt zijn daar voorbeelden van.

Ga ik hem aanschaffen? Nee, denk het niet, want nu ik mijn TomTom heb kunnen uitbreiden met tracking-optie is voor mij voor tijdens vakanties de noodzaak van het meenemen van een aparte GPS-tracker vervallen. De TomTom houdt het dan weliswaar maar 2 uur op een accu uit, ten opzichte van de 16 uur van dit apparaat, voor mij vervalt hiermee even de noodzaak van weer een extra apparaat om op te laden en mee te nemen.
Maar zonder TomTom zou de Photo Finder Mini zeker op mijn lijstje van te overwegen apparaten staan.

(disclaimer: ik heb het apparaat niet zelf kunnen testen en ga dus alleen uit van de beschikbaar gestelde info!)

Deel dit bericht: