jan 202009
 
CP vs PLE - Klik voor grotere versie
“Graham Attwel schrijft op Pontydysgu een interessante blog over persoonlijke leeromgevingen. Ik hou mij bezig met de invoering van een digitaal portfolio op onze school. Mijn vraag is of een dergelijke omgeving nu een persoonlijke leeromgeving (personal learning environment, ple) is? Ja, want het portfolio is ‘eigendom’ van de student en kan deze inrichten naar eigen wens. Nee, want het is een centraal georganiseerd systeem en maar een klein deel van de ple van de student. Attwell beschrijft in deze post een aantal zaken die je tegenkomt bij de introductie van ple’s in het onderwijs. Waarom maakt onze school een keuze voor een centraal portfoliosysteem in plaats van het ondersteunen van de ple’s van de studenten?”

(bron)

Jeroen Bottema schrijft een helder verhaal naar aanleiding van een post van Graham Attwel over de vraag waarom niet alle portfolio’s die we op dit moment ontwikkelen persoonlijke portfolio’s zijn.

0 0 stem
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
11 jaren geleden

Leuk dat je juist op deze dag Jeroen Bottema aanhaalt.
Hij had namelijk nog heel iets anders te melden:
http://twitter.com/jeroenbottema/stat

Pierre
11 jaren geleden

Ja, ik had het gezien, maar dat was nadat ik dit bericht geschreven had. Ben wel benieuwd of het invloed gaat hebben op zijn post-frequentie. :-)

Jeroen
11 jaren geleden

:)
Die was al niet zo hoog, maar dat zal wel eens om laag kunnen gaan. Met name omdat ik nogal een ‘late night blogger’ ben.

Dan maar bloggen onder werktijd.

Pierre
11 jaren geleden

Ik weet uit ervaring dat het ook best gaat als je ze slapend op je schoot hebt liggen. Als ze heel klein zijn tenminste. ;-)

4
0
Tips, opmerkingen, aanvullingen, ideeën naar aanleiding van dit bericht?x
()
x