Ustream.tv viewing app is nu beschikbaar in iTunes App store!

ustream viewing app - Klik voor grotere versie

De beschreven procedure was ingewikkeld maar leek ondanks dat Ustream te overspoelen met zoveel mailtjes dat ze niet verder zijn gekomen dan het uitsturen van mailtjes dat ze de aanvragen aan het verwerken waren.
Maar via Twitter kwam vanochtend vroeg het bericht dat de applicatie zoals aangekondigd in razendsnel tempo door het beoordelingsproces van Apple gekomen was en beschikbaar is in de App Store.

Hij is ook in de Nederlandse App Store beschikbaar, dus je kunt hem er nu gratis downloaden en installeren.
Net op tijd voor de inauguratie van Barack Obama als 44e president van de Verenigde Staten vandaag.

Even voor wie niet weet wat Ustream.tv is: via deze site kun je heel eenvoudig (meer dan een webcam en een netwerkverbinding) een live videostream via internet versturen die dan live bekeken kan worden en waarvan je ook automatisch een kopie kunt opslaan die achter bekeken kan worden. Je kunt een chatbox openen zodat gebruikers live mee kunnen ‘praten’.

Ustream.tv zal de inauguratie van Barack Obama vandaag ook live streamen en via deze applicatie kun je dat ook op je iPhone of je iPod Touch 2G bekijken.

Er zijn echter wat beperkingen:
– Het werkt blijkbaar niet op de eerste generatie iPod Touch apparaten, tot groot ongenoegen van de reageerders hier.
– Het bekijken van een stream kan (blijkbaar) alleen via Wifi, dus niet via de 3G verbinding van de iPhone.
– Je kunt meechatten met een live uitzending als de chatbox actief is. Maar als dat zo is, dan staat die standaard aan en neemt een flink stuk van de schermruimte in ten koste van de video.
– Je kunt de chatbox nog niet uitschakelen op de iTouch en de video nog niet helemaal schermvullend (zonder balk boven en onder) bekijken.
– Je zult het automatisch slot op de iTouch uit moeten schakelen, de uStream.tv applicatie doet dat niet tijdelijk en springt dus op slot als je niet druk aan het chatten bent.
– De applicatie klapte er tot twee keer toe uit in het kwartiertje of zo dat ik hem nu heb draaien, dus nog niet heel erg stabiel.

Hieronder kun je de applicatie in actie zien op mijn iPod Touch met daarachter het ‘gewone’ scherm:
Geoff Smith on Ustream (foto door: PiAir (Old Skool)) Voor de mensen die vroeg wakker zijn, het is deze live show van Geoff Smith. Vreemd genoeg laat de iPod Touch in dit geval de chat niet ziet, deed hij bij andere uitzendingen wel.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
13 jaren geleden

De app doet het goed op mijn eerste generatie iPod touch.

Prima zo!

Pierre
13 jaren geleden

Ah, goed om te horen. Kon ik natuurlijk niet testen en ik ging af op de reacties van andere eerste generatie bezitters.