Ustream komt naar de iPhone / iPod Touch

Techcrunch had twee Ustream gerelateerde primeurs deze week:

Ze hadden John Ham, mede-oprichter en CEO van Ustream op bezoek en die liet twee toepassingen zien die Ustream op dit moment voor de iPhone en de iPod Touch in ontwikkeling heeft:
* een applicatie om video te streamen vanaf de iPhone naar Ustream
* een applicatie om Ustream video’s te bekijken op de iPhone of de iPod Touch

Bekijken kan dus zowel op de iPhone als op de iPod Touch, uitzenden logischerwijs alleen op de iPhone omdat de iPod Touch geen ingebouwde camera heeft.
Zowel Qik als Flixwagon hebben al een tijdje een optie om live te streamen vanaf een iPhone, maar die applicaties zijn tot nu toe alleen beschikbaar voor jailbroken iPhones.

Dat maakt overigens dat ik wat minder zeker ben van het feit dat de Ustream applicatie voor het streamen van video écht over 10 dagen in de Apple store beschikbaar is.
Voor de applicatie om streaming video te bekijken heeft Ustream zichzelf een aardige harde deadline gesteld: de inauguratie van Barack Obama aanstaande dinsdag.

Om dat mogelijk te maken boden ze de optie om een op maat gemaakte versie van de applicatie voor je iPhone of iPod Touch aan te vragen. De post bij Techcrunch beschrijft hoe dat moet.
Ik heb dat gedaan, net als vele anderen, dus ik heb de applicatie nog niet ontvangen. Wel een mail met de volgende tekst:
Thank you for your interest in the Ustream iPhone Viewing Application! We have received your submission.
Due to the overwhelming response and the limited number of private beta applications, we are currently processing each request. We thank you in advance for your patience.

Ik weet dus dat ze hem ontvangen hebben, maar nog niet of ik er wel eentje krijg, want ‘processing each request’ kan ook betekenen dat ze op een gegeven moment zeggen ‘we zetten je even op de wachtlijst’ gezien het feit dat er een ‘limited number of private beta applications’ is.
Wordt dus vervolgd.

p.s. Techcrunch heeft overigens zelf zwarte balken boven en onder de video’s toegevoegd om een breedbeeld-effect te bereiken. Daarom zie je die balken ook in de embedded player hierboven.