Ik wil er met mijn eigen vingers aan: EeePC 900 Touch


JKKMobile had het eerder al met de “kleine Eee PC” gedaan: zelf een touchscreen inbouwen, maar nu op de EeePC 900 ziet het er nog mooier uit, al was het maar omdat de beschikbare ruimte in de deksel nu volledig gebruikt wordt.

Goed nieuws ook over het feit dat Microsoft de extra goedkope versie van XP nu ook toestaat op apparaten met een wat groter scherm (tot 14,1 inch) én op apparaten met een Touch screen.
Of is dit ook op Linux te realiseren?

Jammer dat hij nog niet standaard in deze uitvoering te koop is. Het zou een geduchte concurrent zijn voor de iLead en anderen bij mijn zoektocht om minder bomen te verbruiken. Het is dan weliswaar geen echte tablet (je kunt het beeldscherm niet omklappen), maar gezien het lage gewicht en omvang lijkt het me niet eens een onoverkomelijk probleem om hem voor het lezen van documenten even andersom vast te houden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

Hee wat raar, ik had vanmorgen een reactie achtergelaten, maar die is blijkbaar niet doorgekomen?
Het leuke van de Asus is dat je met een simpele toetscombinatie het beeldscherm een kwartslag kan draaien (werkt alleen onder XP). Zo kun je makkelijk pdf documenten lezen.
De Asus 900 is nu te koop bij Norrod. Ik ben echt weer te vroeg geweest. Wordt trouwens hoog tijd dat ik zelf eens wat berichten ga plaatsen over de Asus… ik héb er tenminste een :-)

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Willem,
Ik heb niets in de mail voorbij zien komen en (uiteraard) de reactie ook niet verwijderd. Die toetscombinatie is handig, zelfs zonder touchscreen. Ik ga nog even op mijn handen zitten voordat ik impulsgevoelens krijg! ;-)