LinkedIn in Begrijpelijke Taal

 Gepubliceerd door om 20:55  Internet
jul 032008
 


Gisteren schreef ik nog dat de video van CommonCraft over LinedIn niet op dotSUB stond. Daarom geen vertaling.
Frank Biesta dacht daar anders over. Niet alleen plaatste hij de video op dotSUB, hij maakte het Engelstalige transcript (is véél werk!) én de Nederlandse vertaling.
Dus daarom nogmaals, met dank aan Frank, de video. Nu met ondertitels.

[update 4-7-2008] Verdorie. Nou kon ik me een keertje inhouden en heb ik niet geschreven dat ik dacht dat dit waarschijnlijk niet mocht (Frank had namelijk geen toestemming vooraf om de video op dotSUB te zetten), nou blijkt er tóch iemand te zijn die gevonden heeft dat het niet kon/mocht en is de video nu niet meer op dotSUB beschikbaar. Balen, zonde van alle werk en eigenlijk gewoon heel dom van (ik neem aan) LinkedIn. Dit soort initiatieven van kijkers moet je toejuichen, niet afstraffen!!

[update 9-8-2008] De video is alsnog aan dotSUB toegevoegd door de mensen van LinkedIn. Frank heeft hem opnieuw vertaald naar het Nederlands en dus staat hij hierboven ook weer als werkende versie. :-)

Deel dit bericht:
jul 032008
 


JKKMobile had het eerder al met de “kleine Eee PC” gedaan: zelf een touchscreen inbouwen, maar nu op de EeePC 900 ziet het er nog mooier uit, al was het maar omdat de beschikbare ruimte in de deksel nu volledig gebruikt wordt.

Goed nieuws ook over het feit dat Microsoft de extra goedkope versie van XP nu ook toestaat op apparaten met een wat groter scherm (tot 14,1 inch) én op apparaten met een Touch screen.
Of is dit ook op Linux te realiseren?

Jammer dat hij nog niet standaard in deze uitvoering te koop is. Het zou een geduchte concurrent zijn voor de iLead en anderen bij mijn zoektocht om minder bomen te verbruiken. Het is dan weliswaar geen echte tablet (je kunt het beeldscherm niet omklappen), maar gezien het lage gewicht en omvang lijkt het me niet eens een onoverkomelijk probleem om hem voor het lezen van documenten even andersom vast te houden.

Deel dit bericht:
jul 032008
 
Google Street View Frankrijk - Klik voor grotere versie

Ik had dit bericht ook als titel kunnen meegeven: “de Alpe d’Huez op in je luie stoel”. Google heeft namelijk voor het eerst ook plaatsen buiten de Verenigde Staten voorzien van Street View foto’s. Google heeft daarvoor de etappes van de Tour de France 2008 gekozen. Die kun je allemaal in Street View bekijken.

Street View maakt het mogelijk om, op plekken waar het beschikbaar is, 360 graden foto’s te bekijken van de plek in Google Maps of Google Earth. Doordat die foto’s aan elkaar gelinkt zijn, kun je door steeds op de pijltjes in de foto te klikken vooruit of achteruit bewegen. En dan is het alsof je de route zelf aflegt. Het effect was met mijn toch niet langzame draadloze verbinding hier thuis niet optimaal overigens omdat het laden van elke nieuwe view toch even duurt.

Wil je het zelf uitproberen? Thomas Vergouwen heeft voor Google Earth een KML-bestand gemaakt met alle etappes: Tour de France 2008 (KML). Dat kun je openen in Google Earth en dan zie je meteen waar je op zoek moet naar de foto’s. Kijk wel even linksonder bij de lagen (layers) in Google Earth of je Straatweergave (Street View) aan hebt staan.
Straatweergave - Klik voor grotere versie
In Google Maps zijn de foto’s ook zichtbaar. Via deze link ga je rechtstreeks naar de top van de route naar de Alpe d’Huez.

Ik heb die route een stuk naar beneden gevolgd, leek me gemakkelijker dan berg op. Grappig was dat het navigatie mechanisme van steeds op het pijltje klikken om vooruit te komen hier niet altijd werkte. In een aantal bochten schiet je dan uit de bocht en moet je bijsturen. Het zal niet zo bedoelt zijn, maar het geeft je wel een bijpassend gevoel. :-)
(getipt door Google Earth Blog)

Ik heb de NL spelling van parcours maar even aangepast

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Bekijk het Tour parcours in Google Street View  Tags: