Top 2000 op je iPhone en Mobiel

Top2000 op iPaq en iPod Touch (foto door: PiAir (Old Skool))

Voor het geval je het nog niet wist: ook dit jaar weer kun je via Radio2 de Top2000 beluisteren. Het is inmiddels het tiende jaar en is uitgegroeid tot uit veel meer dan “alleen” een uitzending op de radio.
Uiteraard kun je naast de radio ook gebruik maken van de website van radio2, meekijken met een van de twee webcams of de TV uitzendingen bekijken. Nieuw dit jaar is dat je de Top 2000 ook mobiel kunt volgen.

Dat gebeurt via een applicatie die (blijkbaar) vergelijkbaar is met de Uitzending Gemist applicatie voor mobiel die onlangs beschikbaar gekomen is. Daarvoor moet je een SMS sturen voor het ontvangen van de downloadlink of naar http://m.radio2.nl/mobiel gaan.

Helaas geeft de site aan dat mijn HP iPAQ 914c (nog) niet ondersteund wordt. Terwijl de mobiel Uitzending Gemist applicatie daar wél op werkt. Ook de iPhone/iPod Touch zou niet werken omdat die (nog) geen streaming video ondersteuning heeft.

Gelukkig hoef je op beide apparaten toch niet helemaal verstokt te blijven van de Top 2000.
Let op! Doe dit niet als je niet beschikt over een data-abonnement waarbij streamen van audio/video buiten de bundel valt. Gebruik je Wifi dan is er natuurlijk niets aan de hand.

Top2000 op Windows Mobile
Als je een telefoon gebruikt met Windows Mobile, dan beschik je ook over Windows Media player. Dat betekent dat je zowel de radio 2 audiostream als de videostream van de webcams kunt ontvangen.
Je kunt die handmatig invoeren in je Media Player. Start de player op, kies Afspelen > Menu > Bibliotheek > Menu > URL openen en dan kun je een van onderstaande urls invoeren:
Audiostream: mms://tempo08.omroep.nl/radio2-bb
Webcam1: http://www.omroep.nl/live/radio2_top2000_cam1.asx
Webcam2: http://www.omroep.nl/live/radio2_top2000_cam2.asx

Handiger is waarschijnlijk als je de URLs als favorieten toevoegt in Internet Explorer op je mobiel, dan hoef je ze daar alleen maar aan te klikken om de stream op te starten.
De audiostream is bij mij over Wifi het betrouwbaarst.

Top2000 op je iPhone/iPod Touch
Op de iPhone en iPod Touch zul je het zonder video moeten doen, maar met dank aan http://www.nederland.fm/ kun je ook daar de Top 2000 beluisteren. Daar vind je overigens nog een aantal andere radio stations die je op die manier kunt beluisteren.
Ga met je iTouch naar http://www.nederland.fm/ en selecteer Radio 2. Kan niet eenvoudiger.

Zo, nu lekker verder luisteren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Helma en Marco
Helma en Marco
12 jaren geleden

He Pierre,

we waren aan het Googlen hoe we radio 2 konden luisteren op onze iTouch. En het werkt. Grappig om jou zo tegen te komen!

Groetjes en ’n gooie roetsj

Marco en Helma

Pierre
12 jaren geleden

Hoi Marco en Helma,

Dank je, jullie ook de beste wensen!
Zo zie je maar dat je elkaar op de ‘gekste’ plekken tegen kunt komen. :-)