Video’s bewerken en gamen op een netbook


Bekijk de video op YouTube

Het ziet er naar uit dat ook 2009 voldoende nieuws gaat brengen op het gebied van netbooks. Nee, het probleem van de kleine toetsenbordjes zal niet meteen opgelost worden, maar NVIDIA komt een nieuwe chipset combinatie genaamd ION. Dit is een combinatie van een GeForce 9400M GPU en een Intel Atom CPU. Deze combinatie zorgt er voor dat je zowel lange batterijduur hebt én krachtige grafische eigenschappen. Dat maakt het spelen van spellen of het converteren/bewerken van video op een compacte computer zoals een netbook opeens heel goed mogelijk.
En dat is natuurlijk heel goed nieuws. Zelfs als je nu al zo’n netbook hebt zonder die chips.

Meer lezen:
* Nvidia Ion Turbocharges Intel Atom
* Nvidia Q+A: Ion Platform Will Unlock the Power of the Netbook
* Nvidia Goes Netbooks: Releases Ion Graphics Platform for Intel Atom
* NVIDIA unveils ION graphics platform for netbooks
* Intel says there’s nothing wrong with NVIDIA’s ION platform