Wat is Commercieel?

CC Commercial - Klik voor grotere versie

Het is een link die al een tijdje in mijn Google Reader zat, maar waar ik toch nog even wil bloggen: Creative Commons heeft een vragenlijst uit staan waarmee ze er achter willen komen wat jij “niet-commercieel” gebruik van materialen met een Creative Commons licentie vind.
Het lijkt namelijk een heel simpel onderscheid, maar de definitie is een blijvende discussie. Zoals: “kan een BV ook niet-commercieel gebruik maken van materiaal?” of “is een website met Google Advertenties commercieel gebruik?”.

Het invullen van de vragenlijst duurt even, ongeveer 15-25 minuten, het zijn veel vragen. Even doorzetten, maar nu is je kans om er invloed op uit te oefenen.

Ik weet niet hoe lang de vragenlijst nog open staat, Lawrence Lessig schreef dat hij tot 7 december open zou blijven staan, maar hij is op het moment nog steeds beschikbaar.
Niet te lang over nadenken dus, gewoon even doe.