dec 112008
 
Google Earth GPS - Klik voor grotere versie
“Google has discontinued the Google Earth Plus version which cost $20/year. This move is not surprising because there were only two primary features in the Plus version not already in the free version: GPS support, and limited spreadsheet input support. Both of these capabilities are possible to do with the free version of Google Earth with other tools (free and/or for moderate one-time costs). And, Google states in the announcement that they will be including GPS features in the free version of Google Earth in a future update”

(bron)

Het was een van die dingen die leuk zijn om te kunnen doen, maar waarvoor je eigenlijk gewoon niet wil betalen omdat het met een omweg ook wel met andere tools kon: live GPS tracking in Google Earth.

Binnenkort (ik neem aan bij de volgende nieuwe release) kan het gewoon gratis, kan ik eindelijk testen of het ook met mijn GPS ontvangertje werkt.
Er mee gaan rondrijden in je auto om je route te tracken is natuurlijk nog steeds niet gratis, daar moet je immers een (onbeperkte) dataverbinding voor hebben, anders doet Google Earth het niet. Kun je beter je TomTom voor gebruiken.

Wat is Commercieel?

 Gepubliceerd door om 07:04  Internet
dec 112008
 
CC Commercial - Klik voor grotere versie

Het is een link die al een tijdje in mijn Google Reader zat, maar waar ik toch nog even wil bloggen: Creative Commons heeft een vragenlijst uit staan waarmee ze er achter willen komen wat jij “niet-commercieel” gebruik van materialen met een Creative Commons licentie vind.
Het lijkt namelijk een heel simpel onderscheid, maar de definitie is een blijvende discussie. Zoals: “kan een BV ook niet-commercieel gebruik maken van materiaal?” of “is een website met Google Advertenties commercieel gebruik?”.

Het invullen van de vragenlijst duurt even, ongeveer 15-25 minuten, het zijn veel vragen. Even doorzetten, maar nu is je kans om er invloed op uit te oefenen.

Ik weet niet hoe lang de vragenlijst nog open staat, Lawrence Lessig schreef dat hij tot 7 december open zou blijven staan, maar hij is op het moment nog steeds beschikbaar.
Niet te lang over nadenken dus, gewoon even doe.

 Reacties uitgeschakeld voor Wat is Commercieel?  Tags: