Irritante kleine lettertjes onderzocht door Eye Wish

De kans dat ik persberichten plaats is niet heel groot. Maar dit vond ik zo’n leuke reclame actie, dat ik hem hier ook wil plaatsen:

“Uit onderzoek (Panel Wizard) blijkt dat 8 op de 10 Nederlanders in de leeftijd van 40 jaar en ouder kleine lettertjes op verpakkingen, gebruiksaanwijzingen, maar ook in tijdschriften en op websites mateloos irritant vindt. Om de strijd hiermee aan te gaan, reikt Eye Wish Groeneveld op 17 december aanstaande de Gouden Loepie uit aan het bedrijf achter de kleinste, meest onleesbare lettertjes van Nederland.

Enkele voorbeelden van kleine lettertjes hebben wij online geplaatst op flickr.com/photos/eyewishgroeneveld en zijn ook terug te vinden op de website van Eye Wish Groeneveld. We dagen hierbij iedereen uit om met nog betere voorbeelden te komen van kleine irritante lettertjes zoals hier en hier, zie ook de bijbehorende commercial. “

Denken jullie ons dus te kunnen overtreffen?! Zorg dan dat je voorbeelden van kleine lettertjes instuurt via de website van Eye Wish Groeneveld.
Iedereen die zijn voorbeeld instuurt, maakt kans op ‘een leven lang goed zien‘.

Ik heb gelukkig nog geen bril nodig, dus ik doe niet mee, ik heb maar gewoon even het koeienletters lettertype van hun website gehaald:

koeienletters - Klik voor grotere versie
0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
mevr. Thea Theuws
mevr. Thea Theuws
12 jaren geleden

Beste mevrouw, heer
Inderdaad ook ik (vrouw 56 jaar)stoor me enorm aan die vreselijk kleine lettertjes. Voorbeeld: ik heb een heel klein doosje van Yves Rochez en ik weet absoluut niet wat er ook weer inzat. Nu heb ik het al een tijdje staan en dacht:verdorie wat doe ik er mee? Weet je wat? Ik DOE mee met die goede actie. Hoe kan ik zorgen dat u dat doosje / potje te zien krijg? Ik verneem graag van u
Vriendelijke groeten
Thea

Pierre
12 jaren geleden

Beste Thea,

Insturen (uploaden) van afbeeldingen kan via deze website van Eye Wish Groeneveld.