Portable Fotostudio

Portable Fotostudio (foto door: PiAir (Old Skool))

Ook bij ons stonden vanavond pakjes voor de deur (zwarte piet was net op tijd weer voor die deur weg). Voor mij zat er een opvouwbare fotostudio in de zak.
In opgevouwen toestand is het een compacte, platte tas. Uitgeklapt is het een kleine stoffen ‘doos’ van 40x40x40 cm. Er zitten twee lampjes bij die voor de verlichting zorgen en bloedje heet worden. Het statief is stevig genoeg voor mijn Canon Ixus en maakt het mogelijk om het toestel in de meest vreemde hoeken in de doos te richten.
Er worden vier doeken bijgeleverd, in het zwart, wit, blauw en rood. Ik merk dat ik ze eigenlijk even moet strijken zodat de vouwen die er nu in zitten niet meer zichtbaar zijn op de foto.

Je kunt een aantal voorbeelden van foto’s zien op deze pagina.
Het blijft moeilijk om goede foto’s te maken van objecten die sterk reflecteren, maar het is een stuk gemakkelijker om voor niet al te grote objecten te zorgen voor een egale achtergrond, gelijkmatige belichting en een onbewogen foto.

Dank je Sinterklaasje!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
12 jaren geleden

Je weet zeker niet hoeveel Sinterklaas ervoor betaald heeft?
Nu je het ziet, heb je nu ook zoiets van: dat had ik zelf kunnen maken met een paar spotjes, of is dit gewoon handig en een aanrader?

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
12 jaren geleden

@Willem,
Mocht je het nut zelf willen uittesten, dan zou je even bij de locale IKEA langs moeten gaan.
Met een vuilnisbak, wat hout en schroeven kun je namelijk een soortgelijke opzet maken: http://ikeahacker.blogspot.com/2008/0

Is weliswaar iets minder portable en flexibel als het cadeautje van Pierre. Maar dan weet je wel of je dit volgend jaar op jou verlanglijstje wilt zetten ;)