ANIMOTO in het Onderwijs #2

 Gepubliceerd door om 06:45  Onderwijs
sep 022008
 


“Kan je iets zeggen over de hoeveelheid werk die in het maken van zo’n filmpje als deze gaat zitten?” Dat was de vraag die Fred Zelders stelde naar aanleiding van mijn post over het gebruik van Animoto in het onderwijs.

Het antwoord is helaas: dat hangt erg af van wat je wilt maken.
Als het niet belangrijk is in welke volgorde de foto’s getoond worden en het niet uit maakt als er een aantal foto’s helemaal niet in de video gebruikt worden. Dan kan het heel snel klaar zijn. Dan is het een kwestie van foto’s verzamelen, uploaden, muziek kiezen en wachten totdat de video gegenereerd is.

Wil je zo’n filmpje maken zoals ik hierboven gemaakt heb, dan kost zo’n 30 seconden filmpje iets meer tijd. En dat heeft dan voornamelijk te maken met het feit dat het relatief moeilijk is om de foto’s na uploaden weer in de gewenste volgorde te krijgen én het feit dat je er soms een paar foto’s niet gebruikt worden.
Dit was mijn vierde versie en hoewel ik er niet naast ben blijven zitten tijdens het converteren ben ik er toch wel een uurtje mee bezig geweest (anders dus dan de tijdsindicatie in het filmpje zelf).

 Reacties uitgeschakeld voor ANIMOTO in het Onderwijs #2  Tags:
sep 022008
 
Google chrome
“At Google, we have a saying: ‘launch early and iterate.’ While this approach is usually limited to our engineers, it apparently applies to our mailroom as well! As you may have read in the blogosphere, we hit ‘send’ a bit early on a comic book introducing our new open source browser, Google Chrome. As we believe in access to information for everyone, we’ve now made the comic publicly available — you can find it here. We will be launching the beta version of Google Chrome tomorrow in more than 100 countries.
So why are we launching Google Chrome? Because we believe we can add value for users and, at the same time, help drive innovation on the web.”

(bron)

Per ongeluk of met opzet, het doet er natuurlijk niet toe. Belangrijker is dat Google bevestigd heeft dat ze vandaag (dinsdag) met hun eigen browser komen. Er staan al screenshots online en in dit lange stripverhaal gaan ze in detail in op de belangrijkste features. Voor de mensen met minder tijd staan ze hier ook bij elkaar.

Tja, we zullen zien. Niet alle applicaties die Google beschikbaar stelt zijn (meteen) top. Google Talk bijvoorbeeld is nooit echt heel hard aangeslagen, maar Google Earth (toegegeven niet vanaf nul door Google gebouwd) wel.

En wat het gevolg zal zijn? Ik moet toegeven dat ook ik sceptisch ben over deze move van Google. Natuurlijk, het is een open source project, iedereen mag de onderdelen gebruiken. Maar betekent dat dan ook dat iedereen anders een browser moet bouwen volgens het Google model?
Het idee van applicaties in de browser komt niet van Google, maar zij hebben wel een hele rij services beschikbaar staan die daar perfect in passen. Is Google hiermee definitief evil geworden en gevaarlijk?

Maakt het zo heel veel uit? We hebben de Netscape periode gehad, toen Internet Explorer, Firefox leek een goede kandidaat voor de troon, maar wellicht is het Google tijdperk voor de browser wel gewoon aangebroken. Totdat we een volgende generatie krijgen die dat weer veranderd.
We zullen zien en je zult er na vandaag waarschijnlijk meer over hebben kunnen lezen dan je lief is.