sep 022008
 
Google chrome
“At Google, we have a saying: ‘launch early and iterate.’ While this approach is usually limited to our engineers, it apparently applies to our mailroom as well! As you may have read in the blogosphere, we hit ‘send’ a bit early on a comic book introducing our new open source browser, Google Chrome. As we believe in access to information for everyone, we’ve now made the comic publicly available — you can find it here. We will be launching the beta version of Google Chrome tomorrow in more than 100 countries.
So why are we launching Google Chrome? Because we believe we can add value for users and, at the same time, help drive innovation on the web.”

(bron)

Per ongeluk of met opzet, het doet er natuurlijk niet toe. Belangrijker is dat Google bevestigd heeft dat ze vandaag (dinsdag) met hun eigen browser komen. Er staan al screenshots online en in dit lange stripverhaal gaan ze in detail in op de belangrijkste features. Voor de mensen met minder tijd staan ze hier ook bij elkaar.

Tja, we zullen zien. Niet alle applicaties die Google beschikbaar stelt zijn (meteen) top. Google Talk bijvoorbeeld is nooit echt heel hard aangeslagen, maar Google Earth (toegegeven niet vanaf nul door Google gebouwd) wel.

En wat het gevolg zal zijn? Ik moet toegeven dat ook ik sceptisch ben over deze move van Google. Natuurlijk, het is een open source project, iedereen mag de onderdelen gebruiken. Maar betekent dat dan ook dat iedereen anders een browser moet bouwen volgens het Google model?
Het idee van applicaties in de browser komt niet van Google, maar zij hebben wel een hele rij services beschikbaar staan die daar perfect in passen. Is Google hiermee definitief evil geworden en gevaarlijk?

Maakt het zo heel veel uit? We hebben de Netscape periode gehad, toen Internet Explorer, Firefox leek een goede kandidaat voor de troon, maar wellicht is het Google tijdperk voor de browser wel gewoon aangebroken. Totdat we een volgende generatie krijgen die dat weer veranderd.
We zullen zien en je zult er na vandaag waarschijnlijk meer over hebben kunnen lezen dan je lief is.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “O jee – Google komt met eigen browser”

Reacties (2)
 1. Eerste indruk: SNEL, SIMPEL, KISS.
  Onder de motorkap wellicht nog een hoop mankementen, maar daar heb ik nog niks van gemerkt.
  Ik mis nog de mogelijkheid om een paar default instellingen te veranderen (zoals legen cache, browse historie en zo bij afsluiten)
  Helaas nog geen RSS support (heb ik iets gemist?) :-( Ik zou hem zondermeer nu al willen aanbevelen voor mensen die gewoon lekker willen browsen.

  Helaas vooralsnog alleen voor Windows XP/Vista

  Tot slot: Bijna net zo lekker als Safari ;-)

 2. mwah doe mij Flock maar :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.