10.000 legale muziekalbums via Bittorrent

 Gepubliceerd door om 20:39  Media
jun 222008
 
  

Dit zijn de soort initiatieven waar ik van hou: isoHunt, een grote tracker-site voor torrents, gaat samenwerken met Jamendo, een site die een verzameling van 10.000 muziekalbums online heeft staan. Die albums van Jamendo zijn allemaal voorzien van een Creative Commons licentie.

De samenwerking zorgt er voor dat de hoeveelheid legale torrents opeens met een flink aantal. Voor isoHunt is een welkome stap in de noodzakelijke weg die ze wel moeten afleggen om niet als een puur “illegale” site gezien te worden. Voor Jamendo kan het een prettige besparing zijn op de kosten voor dataverkeer.
De torrents zijn gemakkelijk te vinden doordat ze duidelijk getagged worden, zoek bijvoorbeeld op CreativeCommens en je krijgt bijna 20.000 resultaten.

De torrents van Jamendo hebben duidelijke info over de inhoud en de licentie, zijn voorzien van een jpg met cover van het album en bevatten MP3s in hoge kwaliteit.
Ideaal dus als je op zoek bent naar (nieuwe) muziek. Om onder een video te zetten, om in een podcast te gebruiken of gewoon om naar te luisteren op je MP3 speler.

Jamendo beperkt zich bij het verspreiden van de muziek van de bij de site aangesloten artiesten overigens niet alleen tot bittorrent. De hier in het bericht getoonde optie om muziek snel en eenvoudig op een andere site te plaatsen hoort daar in dit Web 2.0 tijdperk natuurlijk ook bij.
(getipt door Podcasting News)

[update] En ook deze legale torrents downloaden razendsnel. Zo lang als het duurde om deze post te typen voor het downloaden van één album (80MB). Je vind de torrents voor alle drie de albums van Alexander Blu in OGG en MP3 formaat op deze pagina.

 Reacties uitgeschakeld voor 10.000 legale muziekalbums via Bittorrent  Tags: ,

Vastgelopen #2

 Gepubliceerd door om 19:45  Hardware
jun 222008
 

Terug naar normaal - Klik voor grotere versie Op 13 juni schreef ik een post getiteld “Vastgelopen“. Een van de twee harde schijven van mijn Synology 207+ was vastgelopen. Balen, want zo lang had ik die nog niet. Het was (gelukkig) ook voor het eerst dat ik hier mee te maken had.

Gelukkig verliep het allemaal voor de rest heel soepel. Omdat de schijf in de Synology in een RAID 1 configuratie stond (via de interface eenvoudig in te stellen) was er geen data verloren gegaan. Ik heb uiteraard wel nog even een extra kopie op een externe schijf gemaakt.
Op zondag heb ik een mail richting mobile-harddisk.nl gestuurd. Daar had ik apparaat en schijven gekocht. Op maandag een reactie terug met een RMA nummer waarmee ik de schijf terug kon sturen. Omdat ik dat verzekerd wilde doen ging de schijf pas op woensdag retour (verzendkosten zo’n 9 euro). Het uitbouwen van de schijf was overigens een makkie.

Op vrijdag (dus een dag nadat hij waarschijnlijk bij hun aangekomen is) kreeg ik een mailtje retour dat een vervangend exemplaar opgestuurd zou worden, gevolgd door een track/trace link zodat ik de verzending via TNT Post kon volgen. Op zaterdag (gisteren dus) werd de vervangende schijf afgeleverd. Tien minuten inbouwtijd en de Synology stond al weer vrolijk het volume opnieuw op te bouwen. Dat duurt langer dan dat de rest mij aan tijd gekost heeft.

Toegegeven, ik had liever gehad dat de schijf niet stuk gegaan was, maar apparaat en leverancier hebben laten zien dat het ding zijn geld waard is.
(nee, ik krijg niet betaald voor deze post!)

 Reacties uitgeschakeld voor Vastgelopen #2  Tags: