VCASMO Labs

VCASMO Labs - Klik voor grotere versie

Ik moet eerlijk bekennen dat ik VCASMO niet zo vaak meer gebruik, maar dat heeft dan vooral te maken met de andere opties die ik op het moment ter beschikking heb voor het opnemen van presentaties. Maar ik durf zondermeer te zeggen dat ze op dit moment dé plek zijn om te gaan kijken als je video + presentaties online wilt zetten. Zeker nu je die ook weer kunt downloaden en je dus zeker weet dat ze zelfs bij het mogelijk verdwijnen van de dienst behouden blijven.
En ze ontwikkelen hard door. Zo hebben ze uitgebreidere skinning opties gekregen waarbij je veel meer invloed kunt hebben op de manier waarop de afspeler er uit zien.
In hun Labs omgeving kun je aanvullende documentatie vinden én een aantal ontwikkelingen zien waar ze nu mee aan het experimenteren zijn. Zoals het koppelen van video aan een Google Map of Yahoo Map. Daarbij wordt de locatie van de video-opname op de kaart steeds bijgewerkt, iets wat natuurlijk ook ook al kan maar handmatig scriptingwerk kost.

Of het met handgebaren besturen van de VCASMO interface. Er vindt dan een soort bewegingdetectie plaats op basis van het beeld dat opgenomen wordt met je webcam. Je hoeft geen speciale software te installeren. Het werkt, niet te vangen in een screenshot, dus zelf uitproberen zou ik zeggen.
Ik voorspel dat we het binnenkort vast nog wel ‘in het wild’ gedemonstreerd zien, maar dan vast niet door mij. ;-)

Kortom, een site om in de gaten te houden.