mei 282008
 
Google Earth plugin (foto door: PiAir (Old Skool))

OK, er zitten nog wat beperkingen aan. Zo is het nog alleen voor Windows beschikbaar (maar wel al voor IE en Firefox) en moest ik Firefox eerst afsluiten voordat ik de plugin kon installeren, maar het is hoe dan ook een belangrijke eerste stap. Waar heb ik het over? Over Google Earth als plugin in je browser.
Het is de eerste stap naar de definitieve integratie van Google Earth en Google Maps.
Het was een punt waar Microsoft tot nu toe een stapje voorsprong had. Zij hadden die twee functionaliteiten al geïntegreerd als browserversie.
Maar Google laat zien dat het kan wat Microsoft vroeger kon: “erop en erover”.

Nu al in deze versie is het mogelijk om met behulp van Javascript de plugin te besturen. Bijvoorbeeld voor het aanpassen van de weergave, het in of uitschakelen van de weergave van gebouwen, het in of uitschakelen van de navigatieknoppen etc. En dat zijn maar een paar voorbeelden.
Ook Google Sky en de weergave van de 3D gebouwen is gewoon mogelijk in de plugin.

Ook de andere kant op is de integratie eenvoudig. Met het toevoegen van een beetje extra code wordt een bestaande Google Map opeens een Google Map met “Earth” knopje. Waarbij markers en lijnen (uiteraard) behouden blijven in de geschakelde weergave.

Dit gaat nog wel heel wat uitproberen kosten en voorlopig kun je natuurlijk het beste nog gewoon de Google Earth applicatie gebruiken. Maar dit is mooi spul.

Google Earth plugin (foto door: PiAir (Old Skool)) Google Earth plugin (foto door: PiAir (Old Skool)) Google Earth plugin (foto door: PiAir (Old Skool))

 Reacties uitgeschakeld voor Google Earth coming to a browser near you!  Tags:

VCASMO Labs

 Gepubliceerd door om 09:17  Leertechnologie
mei 282008
 
VCASMO Labs - Klik voor grotere versie

Ik moet eerlijk bekennen dat ik VCASMO niet zo vaak meer gebruik, maar dat heeft dan vooral te maken met de andere opties die ik op het moment ter beschikking heb voor het opnemen van presentaties. Maar ik durf zondermeer te zeggen dat ze op dit moment dé plek zijn om te gaan kijken als je video + presentaties online wilt zetten. Zeker nu je die ook weer kunt downloaden en je dus zeker weet dat ze zelfs bij het mogelijk verdwijnen van de dienst behouden blijven.
En ze ontwikkelen hard door. Zo hebben ze uitgebreidere skinning opties gekregen waarbij je veel meer invloed kunt hebben op de manier waarop de afspeler er uit zien.
In hun Labs omgeving kun je aanvullende documentatie vinden én een aantal ontwikkelingen zien waar ze nu mee aan het experimenteren zijn. Zoals het koppelen van video aan een Google Map of Yahoo Map. Daarbij wordt de locatie van de video-opname op de kaart steeds bijgewerkt, iets wat natuurlijk ook ook al kan maar handmatig scriptingwerk kost.

Of het met handgebaren besturen van de VCASMO interface. Er vindt dan een soort bewegingdetectie plaats op basis van het beeld dat opgenomen wordt met je webcam. Je hoeft geen speciale software te installeren. Het werkt, niet te vangen in een screenshot, dus zelf uitproberen zou ik zeggen.
Ik voorspel dat we het binnenkort vast nog wel ‘in het wild’ gedemonstreerd zien, maar dan vast niet door mij. ;-)

Kortom, een site om in de gaten te houden.