Opnames SURFnet Relatiedagen 2008

 Gepubliceerd door om 06:47  SURF
mei 272008
 
SURFnet relatiedagen - Klik voor grotere versie

Ook de SURFnet Relatiedagen 2008 zijn opgenomen, tijdens de dagen zelf live gestreamed en beschikbaar om achteraf terug te kijken. Goed voor uren kijkgenot.
Anders dan bij systemen als Mediasite of Apreso/Echo360 zijn deze opnames het betere ‘handwerk’ waarbij tijdens het opnemen geschakeld wordt tussen de video-opname van de spreker en de video-opname van de dia’s.
Ook hier (net als bij Triple-L) ga ik het even niet in mijn hoofd halen daar hard over te mopperen, maar het gebrek aan mogelijkheden om te navigeren binnen een video wordt bij zulk groot aanbod van video’s natuurlijk heel duidelijk zichtbaar.

Mijn aanpak in zo’n geval is het aanzetten van de video en dan bijvoorbeeld een blogpost maken, van tijd tot tijd schakel ik dan terug naar de video bijvoorbeeld als er een stukje voorbij komt waarbij ik ook de slide of de demo wil zien. Multitasking dus.

 Reacties uitgeschakeld voor Opnames SURFnet Relatiedagen 2008  Tags:
mei 272008
 
Harvesterdag - Klik voor grotere versie
“De Nationale Harversterdag is de afsluiting van het succesvolle Triple L project: Live events als Leerobjecten voor Leeromgevingen. Triple L heeft werkwijzen ontwikkeld waarmee de mogelijkheden van audio en video optimaal benut kunnen worden voor het hergebruik van live events zoals hoorcolleges. Bijbehorende didactische werkvormen zijn gericht op het ‘eerste’ en op het ‘herhaalde’ gebruik van hoorcolleges, lezingen, interviews en oraties.”

(bron)

Het aanbod van opnames van evenementen die ik gemist heb is op het moment wat groter dan dat ik al heb kunnen bekijken, dus ik kan je nog niet veel vertellen over de (inhoudelijk) kwaliteit van de sessies tijdens de Nationale Harvesterdag van Triple-L. Maar ze staan online en kunnen door iedereen bekeken worden.
Even een praktisch puntje: de organisatie heeft er voor gekozen om alle sessies in één grote Mediasite presentatie op te nemen. In plaats van te gaan zeuren over dat dat niet handig is voor ‘mij’ als kijker (ze staan online en ik kan ze bekijken!) even de tip om de navigatie-optie boven in de presentatie te gebruiken:
navigeren - Klik voor grotere versie Via het tweede tabje kom je bij een overzicht van 180 slides en daarmee kun je doorbladeren naar de presentatie of het deel van de presentatie dat je wilt bekijken.

Heb jij al tijd gehad om de opnames te bekijken, dan is je reactie natuurlijk erg welkom! (wellicht met nummer van het fragment? ;-))

 Reacties uitgeschakeld voor Opnames van Nationale Harvesterdag online  Tags:

BLOG50 stopt er mee

 Gepubliceerd door om 06:27  Internet
mei 272008
 
“De Blog50 stopt (voorlopig) met het samenstellen van de maandelijkse lijst van populaire weblogs van Nederland en Belgie.”

(bron)

Volgens mij had het gros van de bloggers nogal een haat-liefde verhouding met deze lijst. Ik ook. Ik hou niet zo van lijstjes, maar omdat het een categorie studie had die aardig groeide was het de moeite waard om ook dit weblog daar in het lijstje te hebben. De criteria stonden altijd ter discussie en het lijkt er ook op alsof dat deels Blog50 de das om gedaan heeft. En wat dat betreft is het eigenlijk wel goed dat ze nu al de stekker er uit trekken.

 Reacties uitgeschakeld voor BLOG50 stopt er mee  Tags: