Opgeven is geen optie!

 Gepubliceerd door om 21:26  ICT en Onderwijs Lab
mei 082008
 
Alpe dHuZes - Klik voor grotere versie

Wat zou je er van zeggen als iemand je zou voorstellen om zes keer op één dag de Alpe d’Huez op te fietsen? Ben je mal? Ja, lijkt me wel een logische reactie. Toch waren er in 66 deelnemers tijdens de eerste Alpe d’HuZes op 6-6-2006. Het geld dat ingezameld werd kwam volledig ten gunste van KWF Kankerbestrijding. In 2007 deed een nog grotere groep het maar liefst 7 keer en haalden ze 1 miljoen euro op.
Nu in 2008 gaan ze op 5 juni voor de 8 keer. Met een nog grotere groep individuele deelnemers en teams.

Binnen Fontys organiseert Patrick de Vos, die dit jaar zelf deel neemt als teamlid van een van de twee teams uit het Máxima Medisch Centrum, een inzamelactie.
Ter ondersteuning van deze actie heeft op donderdag 8 mei de voorzitter van Alpe D’HuZes, Coen van Veenendaal een presentatie gegeven bij Fontys.
We hebben die presentatie opgenomen en daarom is die nu ook online te bekijken/beluisteren:
* Versie met audio en video.
* Versie met alleen audio.
* Enhanced podcast versie.
Tijdens de presentatie werd een film vertoond. Deze film kun je in normale uitvoering ook bekijken door op deze link te klikken.

Sponsor Alpe d’Huzes!
Jij kunt deze actie ook sponseren. Ga dan naar dit formulier en geef aan hoeveel je wilt bijdragen. Na het bekijken van de presentatie van Coen weet je waar het voor nodig is.

Jouw reactie is geld waard!
Ik wil deze actie ook steunen. En jullie mogen de omvang hiervan bepalen. Ik zeg toe dat ik voor elke unieke reactie die tussen nu en volgende week vrijdag 16 mei bij het bericht hier op het blog geplaatst wordt, 1 euro zal sponsoren.

Je hoeft niets speciaals in die reactie te zetten. Gewoon een reactie. Niet gaan spammen en in je uppie tien reacties plaatsen, die tellen maar als één, zoek dan maar liever negen anderen die je op de actie wijst en die kunnen reageren.
En er is natuurlijk niets wat jou tegen houdt om zelf ook een bijdrage te storten!

Wat moet je doen voor 3 miljoen?

 Gepubliceerd door om 07:39  Internet
mei 082008
 
“Presentation-sharing community SlideShare has raised $3 million in Series A funding, led by Venrock. David Siminoff, a partner at Venrock, has also joined SlideShare’s board of directors. Siminoff has joined the ranks of some of the other industry vets that make up SlideShare’s investors and advisory board, which currently includes Guy Kawasaki (founder of Truemors and Alltop), Dave McClure (angel investor), Mark Cuban, and Saul Klein (founding partner of The Accelerator Group) to name a few.”

(bron)

Ik gun Slideshare van harte de investering van 3 miljoen dollar en ben benieuwd hoe dat zich gaat vertalen in functionaliteiten. Het is namelijk een heel handige dienst waar ik graag gebruik van maak.

Maar, wat ik me ook afvraag is wat Slideshare moet doen om die 3 miljoen dollar investering voor die investeerders de moeite waard te maken. Hoe gaan ze dat geld terug verdienen?

iLiad doet een stapje terug

 Gepubliceerd door om 07:36  Hardware
mei 082008
 
Bookedition - Klik voor grotere versie

Ik wil best in de iLiad geloven. Het concept is goed en ik hoop echt dat we het nog een keer als vervanging van al die zware boeken in het onderwijs kunnen gaan gebruiken. Maar hij was veel te duur en er blijken toch ook nog wel wat praktische problemen te zijn in gebruik. Wat dat laatste betreft ben ik nog geen uitgebreide ervaringsdeskundige, ik heb er maar een minuut of 10 mee gewerkt tot nut toe.
Nu kom iRex met de iLiad Book Edition. Die kost ‘maar’ 500 euro in plaats van de 649 euro die de andere versie moest kosten. Dat zou op zich goed zijn als het een tweede generatie apparaat was dat meer functionaliteiten had. Dan zou de iLiad namelijk in de noodzakelijk groeicyclus terecht zijn gekomen waarbij het bedrijf de ervaring van produceren en verkopen ervan, gecombineerd met doorlopende productontwikkeling weet om te zetten in een beter en betaalbaader product.

Maar helaas. De technische specificaties van beide apparaten zijn exact hetzelfde op één verschil: de Book Edition heeft geen wifi aan boord. In het persbericht (PDF!) wordt gesproken van eenvoudig tot 8GB uitbreidbaar geheugen. Dat klopt (neem ik aan), maar het intern geheugen van het apparaat is nog steeds 256MB (waarvan 128MB bruikbaar voor boeken), dus die uitbreiding tot 8GB zul je moeten realiseren door het kopen van Compact Flash kaarten.

Nog steeds geen apparaat dus dat ik zou aanschaffen, en ja ik weet dat er wel 800 mensen zijn die hem met NRC Handelsblad gekocht hebben, maar ik wacht nog effe.

 Reacties uitgeschakeld voor iLiad doet een stapje terug  Tags: