Wat moet je doen voor 3 miljoen?

“Presentation-sharing community SlideShare has raised $3 million in Series A funding, led by Venrock. David Siminoff, a partner at Venrock, has also joined SlideShare’s board of directors. Siminoff has joined the ranks of some of the other industry vets that make up SlideShare’s investors and advisory board, which currently includes Guy Kawasaki (founder of Truemors and Alltop), Dave McClure (angel investor), Mark Cuban, and Saul Klein (founding partner of The Accelerator Group) to name a few.”

(bron)

Ik gun Slideshare van harte de investering van 3 miljoen dollar en ben benieuwd hoe dat zich gaat vertalen in functionaliteiten. Het is namelijk een heel handige dienst waar ik graag gebruik van maak.

Maar, wat ik me ook afvraag is wat Slideshare moet doen om die 3 miljoen dollar investering voor die investeerders de moeite waard te maken. Hoe gaan ze dat geld terug verdienen?

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen Bakker
13 jaren geleden

Misschien wordt die 3 miljoen niet in het huidige product gestopt, maar komt er een corporate (beveiligde) versie, of stopt men het in een verkoopteam die bijvoorbeeld grote uitgevers moeten gaan overtuigen SlideShare te gaan gebruiken. Dat kan ook natuurlijk.

Ik vind trouwens nog niet eens het geld, maar vooral de namen van de investeerders erg indrukwekkend! Dave McClure, Saul Klein, Mark Cuban, dat is een héleboel internet- en bedrijfskennis bij elkaar!

Qua uitkomsten voor SlideShare: het zou een perfecte uitbreiding kunnen zijn van elke site waar andere dingen gedeeld worden. Bijvoorbeeld fotowebsite Flickr zou op deze manier een mooie functionaliteit erbij kunnen krijgen, of anders iets als Scribd of misschien zelfs wel Google Docs. Als investeerder in initiatieven als SlideShare gok je erop dat zo’n bedrijf interesse heeft om je over te nemen.

Maar ik ben net zo benieuwd als jij wat ze nu precies gaan doen!

Pierre
13 jaren geleden

En vergeet Guy Kawasaki niet. Ook geen kleintje.

Overname door iemand anders (Microsoft heeft nog wat geld liggen) is voor investeerders een manier om hun geld terug te verdienen, maar dan nog moet je een business model hebben waardoor er geld binnen komt.

Maar inderdaad, een corporate versie ontwikkelen voor dat geld en op die manier een geldstroom op gang brengen zou een optie zijn. Hoe zie je het binnenhalen van grote uitgevers als inkomstenbron?

Jeroen Bakker
13 jaren geleden

Het binden van uitgevers is niet zozeer als directe inkomstenbron, maar meer als waardecreatie voor de langere termijn interessant: stel dat je een flink aantal uitgevers en online media aan je weet te binden dat zodra zij iets doen met PPT’s, ze dat via jouw software doen, dan heb je iets wat van waarde kan zijn voor iemand die zich richt op die doelgroep (bijvoorbeeld met complementaire producten die wel (flink) geld kosten).

(Voor de duidelijkheid: ik heb geen aandelen in SlideShare trouwens, dus ik verzin ook maar wat :-)