Les geven via YouTube

 Gepubliceerd door om 10:25  Onderwijs
mei 042008
 
Learning from YouTube - Klik voor grotere versie
“Thinking through education on YouTube, after teaching a class using its many resources and even greater limitations, I found that the specificity of the site, and some of the features more generally of Web 2.0, served to unsettle six binaries that typically structure the academic classroom. As these rigid binaries dismantle, the nature of teaching and learning shifts (I’d say for the worse).”

(bron)

Het is een bericht van een paar dagen geleden. Wilfred Rubens reageerde er meteen op, maar het was er eentje waar ik zelf wat langer op moest broeden. Een uitgebreider interview vind je overigens hier: deel 1 en deel 2.

Het experiment van Alexandra Juhasz, Professor of Media Studies aan het Pitzer College, in Claremont, Californië . lijkt helder en simpel: we onderzoeken de mogelijkheden van YouTube, en indirect Web 2.0, door er zo veel mogelijk gebruik van te maken. En het resultaat bleek tegen tegen te vallen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Les geven via YouTube  Tags:
mei 042008
 
Microsoft is taking over Yahoo! (foto door: Gnal)
“REDMOND, Wash., May 3 – Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) today announced that it has withdrawn its proposal to acquire Yahoo! Inc. (Nasdaq: YHOO).”

(bron)

Het bepaalde het technieuws sinds drie maanden geleden bekend werd dat Microsoft een overname van Yahoo! van plan was. Yahoo! wilde niet, veel ‘gebruikers’ wilden niet, enkele aandeelhouders wilden maar wat graag. Techcrunch heeft de skoop en achtergrondinformatie.
Yahoo! aandelenkoers - Klik voor grotere versie In de reacties daar ook een paar opmerkingen van lezers die, net als ik overigens, niet denken dat het hier mee afgelopen is. Yahoo! gaat nog de nodige problemen krijgen met zijn aandeelhouders hierover.

Kijk maar naar bovenstaande grafiek met de aandelenkoers van Yahoo!. Dit is een snapshot die ik gemaakt heb voordat de beurs open ging (zondag 4 mei 2008, 7:50 uur), een paar uur na het bekend worden van het bericht. Je ziet dat de koers van het aandeel vlak voor het bekend worden van de Microsoft plannen in februari nog onder de $20 stond en daarna omhoog sprong naar ongeveer het overname bod. Het is de verwachting dat de aandelen nu gedumpt zullen worden, de koers weer gaat dalen en aandeelhouders daar het management van Yahoo! aansprakelijk voor zullen stellen. We zullen het zien.

Of dat daarna nog betekent dat Microsoft Yahoo! alsnog opslokt weet ik niet. Wellicht betekent dit slechts een langzame en vervelende doodsstrijd die Yahoo! alleen mag uitvechten. Google zal ze in ieder geval niet te publiekelijk ‘te hulp’ willen schieten omdat ze anders zelf problemen over zich afroepen. Google is namelijk waarschijnlijk simpelweg te groot in de internet zoekmachine markt om dan niet in monopolie onderzoeken terecht te komen.

[update 6 mei 2008] De koers van Yahoo! sloot na de eerste handelsdag op zo’n $25 een verval van 15% in één dag.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft wil Yahoo! niet meer overnemen  Tags: