apr 272008
 
AVW - Klik voor grotere versie

De AVW, de Association of Virtual Worlds, heeft een inventarisatie gemaakt van de alle virtuele werelden die op dit moment live zijn of nog ontwikkeld worden. Ze staan in een document van 41 pagina’s op alfabetische volgorde (downloaden als ZIP), beginnend bij 3B t/m Zynia.
Het schijnen er in totaal 250 te zijn maar ik moet bekennen dat ik dat niet nageteld heb.

Ik heb wel zo mijn twijfels over het nut van de lijst. Want de informatie per wereld is wel heel summier. En als de site waar naar gelinkt wordt ook al niet duidelijk is, weet je nog niets. Neem nou die Zynia omgeving. Daar is niets over te vinden op de site waar naar gelinkt wordt. Bestaat die omgeving wel?

Nou ja, het is in ieder geval handig als je op zoek bent naar een (tamelijk) compleet overzicht. En via de website kunnen ze er voor zorgen dat de informatie actueel blijft. Overigens, zoeken op Zynia levert daar in ieder geval geen hits op.

(getipt door secondlife.blogo.nl)

 Reacties uitgeschakeld voor Alle virtuele werelden op een rijtje  Tags:

Twitter als voetbalverslaggever

 Gepubliceerd door om 21:21  Internet
apr 272008
 
Twitter - Klik voor grotere versie

Wat doe je als je ergens bent waar je geen TV in de buurt hebt, geen radio en geen laptop om het internet op te kunnen en je tóch wil weten hoe het staat bij Feyenoord tegen Roda JC in de finale van de KNVB beker? Just ja, je stuurt een SMS naar Twitter met de tekst ‘track RODA’ en van tijd tot tijd komen er SMS-berichten binnen van tweets die betrekking hebben op de wedstrijd.

Er was niemand die echt een detail twitter verslag bijhield van de wedstrijd. De score/stand kwam echter al snel langs en ik begrijp dat Feyenoord erg veel geluk had met de scheidsrechter en dat Roda vooral veel balbezit had. Voor het overige begrijp ik achteraf dat ik aan de wedstrijd zelf toch niets gemist heb, dus deze vorm van verslaggeving was meer dan genoeg.