apr 192008
 

Slakkenrace kijken (by PiAir (Old Skool)) Zometeen, om 21:00 uur start weer een Slakkenrace in Second Life. Ik zit klaar om hem eens een keer live te kunnen zien.
Als je wilt komen kijken: dit is de SLURL SLURL, maar je kunt ook de live registratie via SLCN.tv meekijken (quicktime stream).

[update] Deze race vond plaats op een andere locatie en heel slim stond die nergens vermeld. Na ernstig zoekwerk in SL vond ik hem terwijl de race al een minuut of 10 bezig was.
[update #2] De race is afgelopen, in SL heb ik er niet veel van meegekregen, via de quicktime stream een beetje. Jammer. De foto’s stellen daarom ook niet veel voor. Geen idee nog of ik dit de moeite waard vind om nogmaals te doen. Heb in ieder geval een reactie achtergelaten op het blog dat het wel handig is om de juiste locatie daar neer te zetten.

apr 192008
 
Peter Sloep (by PiAir (Old Skool))
“De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen benoemt per 1 mei 2008 Jan van Bruggen en Karel Kreijns tot lectoren Educatieve Functies van ICT. Van Bruggen en Kreijns volgen de lectoren Peter Sloep en Piet Kommers op die recent zijn vertrokken. Sloep is benoemd tot hoogleraar bij de Open Universiteit Nederland.”

(bron)

Afgelopen woensdag nam Peter Sloep middels een afscheidscollege afscheid als lector bij Fontys. Peter is benoemd tot hoogleraar en programmaleider van het ontwikkelprogramma van het Onderwijstechnologisch expertisecentrum (OTEC).

 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe lectoren Educatieve Functies van ICT bij Fontys  Tags:

Nog meer creatieve wezen

 Gepubliceerd door om 11:24  Onderwijs
apr 192008
 
CC
“Het op grote schaal digitaliseren van informatie is volgens de Koninklijke Bibliotheek op dit moment ondoenlijk. Daarom moet de auteurswet worden aangepast.”

(bron)

Er zijn de nodige activiteiten op dit moment in Nederland als het gaat om het hergebruik van materialen. Schreef ik vorige week over het Legal Seminar on Audiovisual Archives and Intellectual Property Rights, komende week is er een groot Auteursrecht symposium in Amsterdam en op 8 mei organiseert SURFfoundation in samenwerking met Creative Commons Nederland een workshop over Creative Commons en hergebruik van materiaal in Onderwijs en Onderzoek.
Instituten als de Koninklijke Bibliotheek hebben erg veel last van de auteurswet als het gaat om het digitaliseren van nog niet digitaal beschikbare werken. Martin Bossenbroek en Hans Jansen van de Koninklijke Bibliotheek leggen in deze bijdrage. Net als bij video/film kan het bij tijdschriften of andere publicaties namelijk gaan om een veelvoud van rechthebbenden die je moet zien te achterhalen en waar je toestemming van moet zien te krijgen. Lees verder….