Izzy Video Premium

 Gepubliceerd door om 13:53  Internet
apr 112008
 
Izzy Video - Klik voor grotere versie

Zes maanden geleden voerde Israel Hyman een een belangrijke wijziging door in de manier waarop hij zijn tutorials over video maken en bewerken aanbiedt. Niet langer waren ze allemaal gratis beschikbaar onder een Creative Commons licentie, maar het merendeel van de tutorials zou vanaf dat moment beperkt blijven voor de premium members.
Af en toe maakt hij nog een gratis exemplaar.

De prijs voor het premium membership is $45 per 6 maanden, dus $90 per jaar, zo’n 53 euro per jaar dus. Niet heel goedkoop.
Ik heb voor de afgelopen 6 maanden betaald al was het maar omdat ik vond dat ik na al die gratis tutorials daar niet meteen over kon gaan zeuren. Maar nu, 6 maanden later stopte de toegang automatisch en moet ik mezelf de vraag stellen of ik weer $45 wil betalen voor de komende 6 maanden.

Tenzij ik nog van gedachten verander, gaat dat niet het geval zijn.
Waarom? Nou ja, omdat er toch een verschil zit tussen gratis en niet gratis. En als ik moet beslissen om ergens geld aan uit te geven dan ga ik toch kijken wat ik de afgelopen zes maanden er aan gehad heb. Natuurlijk, er zaten best interessante filmpjes tussen, maar die wat over software gingen (die Apple software gebruik ik niet) waren voor mij niet interessant. En een aflevering over C-stands is leuk, maar ik ga ze niet morgen kopen, dus het is kennis waar ik niet meteen iets mee kan.

Daar komt bij dat, mocht ik over een tijdje wél meer met video willen doen, ik beter dan weer een abonnement kan nemen. Ik krijg dan toegang tot alle afleveringen, ook die wat ik nu niet te zijn krijg omdat ik geen premium lid meer ben.

Jammer. Ik blijf er bij dat Israel het zeker verdiend om zijn boterham te kunnen verdienen met zijn tutorials. Maar ondanks dat haak ik als premium member voorlopig even af.

 Reacties uitgeschakeld voor Izzy Video Premium  Tags:
apr 112008
 
Second Life 1p20 - Klik voor grotere versie

Niet alleen Flickr gebruikers blijken een hekel te hebben aan veranderingen, de Second Life gebruikers kunnen er ook wat van. Ik had vanochtend de Release Candidate voor versie 1.20 van de viewer geïnstalleerd omdat daar betere ondersteuning voor de SpaceNavigator in zit.
Hoewel het slechts een RC0 is draait hij bij mij voorlopig als een zonnetje. Het vliegen en lopen met de SpaceNavigator is nog even wennen dus voorlopig nog geen demo, maar het werkt.
Een belangrijke zichtbare verandering ten opzichte van de 1.19 en voorgaande versies is echter de interface. Die heeft een fris ‘kleurtje’ gekregen. Nou, dat schiet blijkbaar veel mensen in het verkeerde keelgat als ik zo de reacties mag geloven. Nou, van mij mag hij blijven, vind er niks mis mee. En als dit soort verandering écht positief bijdragen aan de stabiliteit van de client dan is dat al helemaal goed.

Nu alleen nog een laptop waarmee ik die mooie luchten ook kan zien. Want dat trekt de grafische kaart hier helaas niet.

 Reacties uitgeschakeld voor Ook Second Life gebruikers hebben hekel aan verandering  Tags: