Izzy Video Premium

 Gepubliceerd door om 13:53  Internet
apr 112008
 
Izzy Video - Klik voor grotere versie

Zes maanden geleden voerde Israel Hyman een een belangrijke wijziging door in de manier waarop hij zijn tutorials over video maken en bewerken aanbiedt. Niet langer waren ze allemaal gratis beschikbaar onder een Creative Commons licentie, maar het merendeel van de tutorials zou vanaf dat moment beperkt blijven voor de premium members.
Af en toe maakt hij nog een gratis exemplaar.

De prijs voor het premium membership is $45 per 6 maanden, dus $90 per jaar, zo’n 53 euro per jaar dus. Niet heel goedkoop.
Ik heb voor de afgelopen 6 maanden betaald al was het maar omdat ik vond dat ik na al die gratis tutorials daar niet meteen over kon gaan zeuren. Maar nu, 6 maanden later stopte de toegang automatisch en moet ik mezelf de vraag stellen of ik weer $45 wil betalen voor de komende 6 maanden.

Tenzij ik nog van gedachten verander, gaat dat niet het geval zijn.
Waarom? Nou ja, omdat er toch een verschil zit tussen gratis en niet gratis. En als ik moet beslissen om ergens geld aan uit te geven dan ga ik toch kijken wat ik de afgelopen zes maanden er aan gehad heb. Natuurlijk, er zaten best interessante filmpjes tussen, maar die wat over software gingen (die Apple software gebruik ik niet) waren voor mij niet interessant. En een aflevering over C-stands is leuk, maar ik ga ze niet morgen kopen, dus het is kennis waar ik niet meteen iets mee kan.

Daar komt bij dat, mocht ik over een tijdje wél meer met video willen doen, ik beter dan weer een abonnement kan nemen. Ik krijg dan toegang tot alle afleveringen, ook die wat ik nu niet te zijn krijg omdat ik geen premium lid meer ben.

Jammer. Ik blijf er bij dat Israel het zeker verdiend om zijn boterham te kunnen verdienen met zijn tutorials. Maar ondanks dat haak ik als premium member voorlopig even af.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.