Het Klokhuis over Gamebesturing

 Gepubliceerd door om 09:09  Onderwijs
apr 032008
 
Klokhuis - Klik voor grotere versie

Dat Het Klokhuis een heel interessant en leerzaam programma is, dat wist ik natuurlijk al lang. Maar nu mijn kinderen in de leeftijd zijn dat zij het graag willen zien, krijg ik het daardoor wat vaker mee dan voorheen. Een van de mooie dingen aan Het Klokhuis vind ik dat ze (zoals ook bij goede animatie films het geval is) meerdere lagen weten aan te brengen in een aflevering en daardoor een breder publiek aanspreken.
En gisteren was er weer zo’n aflevering. Deze ging over Gamebesturing (WMV stream). Niet alleen krijg je op een heldere manier uitleg over hoe een toetsenbord werkt en van daaruit door naar de verschillende gamecontrols. Er wordt aandacht besteed aan een zelfgemaakte dansmat waarvan de instructies dan online staan, de interactieve installatie van Park to Play en ook voor de levensbeschouwingsles is er een onderwerp voor discussie: twee engelen die op een wolk een game zitten te spelen dat door hun baas in 7 dagen tijd gemaakt is. Ze vinden dat het er heel realistisch uit ziet en kunnen er maar geen genoeg van krijgen.
Schitterend. Geen wonder dat ze het al 20 jaar redden in omroepland.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Peter Vennema
Peter Vennema
12 jaren geleden

Ik heb het dankbaar toegevoegd aan ons leerarrangement Gaming in het onderwijs