Het Klokhuis over Gamebesturing

 Gepubliceerd door om 09:09  Onderwijs
apr 032008
 
Klokhuis - Klik voor grotere versie

Dat Het Klokhuis een heel interessant en leerzaam programma is, dat wist ik natuurlijk al lang. Maar nu mijn kinderen in de leeftijd zijn dat zij het graag willen zien, krijg ik het daardoor wat vaker mee dan voorheen. Een van de mooie dingen aan Het Klokhuis vind ik dat ze (zoals ook bij goede animatie films het geval is) meerdere lagen weten aan te brengen in een aflevering en daardoor een breder publiek aanspreken.
En gisteren was er weer zo’n aflevering. Deze ging over Gamebesturing (WMV stream). Niet alleen krijg je op een heldere manier uitleg over hoe een toetsenbord werkt en van daaruit door naar de verschillende gamecontrols. Er wordt aandacht besteed aan een zelfgemaakte dansmat waarvan de instructies dan online staan, de interactieve installatie van Park to Play en ook voor de levensbeschouwingsles is er een onderwerp voor discussie: twee engelen die op een wolk een game zitten te spelen dat door hun baas in 7 dagen tijd gemaakt is. Ze vinden dat het er heel realistisch uit ziet en kunnen er maar geen genoeg van krijgen.
Schitterend. Geen wonder dat ze het al 20 jaar redden in omroepland.

Oud nieuws via AideRSS

 Gepubliceerd door om 07:10  Tools
apr 032008
 
aideRSS - Klik voor grotere versie
“AideRSS is pleased to announce a Firefox extension that harnesses the power of PostRankTM to score, filter and track performance of any RSS feed directly within GoogleReader. Now GoogleReader users can reclaim their time with a single mouse click to find the best content, boost their productivity and stay on top of the news.”

(bron)

Het had van mij een 1 april grap mogen zijn, de gisteren aangekondigde uitbreiding voor Firefox waarmee je de aideRSS dienst kunt integreren in de Google Reader.
Ik kwam aideRSS tegen op het weblog van Fred Zelders, waar hij uitlegt hoe hij er gebruik van maakt om zijn posts te filteren. Hij doet het daar nog via een omweg, maar zou dat nu dus rechtstreeks kunnen doen.
En met meer dan 500 feeds in Google Reader kun je je voorstellen dat ik geen gebrek aan berichten heb en soms ook wel een zware behoeft om daar in te kunnen filteren.

PostRank
Dat filteren doen aideRSS op basis van iets dat heet PostRank. De verwijzing naar PageRank van Google is overduidelijk. En op basis van die PostRank kun je berichten filteren. Je kunt aangeven dat je alleen berichten wilt zien die op basis van hun PostRank “good” zijn, of alleen die berichten die “great” zijn, of zelfs alleen de “best” posts. Er is ook een optie om de “top 20” te zien, maar dat is voor dagelijks gebruik wellicht niet zo handig. Lees verder….