Mijn werk is gemiddeld $75 waard

 Gepubliceerd door om 22:40  Internet
feb 042008
 
Get A Freelancer - Klik voor grotere versie

Ik kwam dit tegen vandaag:

“I need a script that works exactly this way: http://www.gorissen.info/Pierre/maps/googleMapLocation.php

This will work from a pop-up dialog, the user will click and select a location. After clicking the finish (or cancel button), the user will return to my form. And the script should input the latitude and longitude from the script and place them into two input boxes.”

(bron)

Blijkbaar hebben 13 freelancers op getafreelancer.com een bod van gemiddeld $75 uitgebracht om dit te maken. Helaas moet ik me helemaal registreren om te kunnen reageren. Anders had ik kunnen uitleggen dat het een kwestie is van naar de bron van de pagina kijken en dan kun je alle code die je nodig hebt zien staan.
Als de Raharja Group Limited het dan helemaal had willen dicht timmeren dan hadden ze mij een mail gestuurd en gevraagd of ze de code op hun website (of waar ze het willen gebruiken) hadden mogen hergebruiken, en dan had ik gezegd “jazeker, geen probleem, ik heb delen ook van anderen die het weer beschikbaar stelden”.
Had weer $75 gescheeld.
Maar ja, nu helpt het natuurlijk wel weer een freelancer een uurtje aan het werk. Is ook niet verkeerd.

 Reacties uitgeschakeld voor Mijn werk is gemiddeld $75 waard  Tags:

Van FURL naar del.ico.us

 Gepubliceerd door om 22:24  Internet
feb 042008
 
delicious - Klik voor grotere versie

Overstappen van de ene online dienst naar de andere blijft ook in 2008 een avontuur. Ik heb helemaal genoeg van de lelijke layout van FURL en besloot, het was tenslotte carnaval, over te stappen naar del.ico.us. Tja, en dan moet je natuurlijk wel even de bestaande links van FURL naar del.icio.us overzetten. Ik weet inmiddels dat ik 3.305 links opgeslagen had bij FURL. En ik weet ook dat er geen gemakkelijk migratiepad is. De export vanuit FURL naar “Netscape bookmark format” leek de enige en daarmee de beste optie. Maar bij de import daarvan in del.icio.us wordt de categorie-indeling, die wél mee geëxporteerd wordt, compleet genegeerd te worden door del.icio.us. Al die informatie over mijn links wordt zomaar weggegooid!

Daar komt bij dat del.icio.us heel behoudend alle geïmporteerde links als “privé” behandeld. Dat betekent dus dat anderen die (nog) niet kunnen zien. Dat veranderen kan alleen “handmatig” en vergt per link 2 keer klikken. Niet handig met 3.305 links (zijn 6.610 keer klikken, zonder het bladeren door de pagina’s van maximaal 100 links mee te tellen). Gelukkig is er een script dat een beetje helpt, maar dan nog moet ik 33 keer naar de volgende pagina klikken en daar het javascript verhaal opnieuw inplakken.

Tamelijk ontmoedigend. Maar om de een of andere reden wordt ik er juist meer vastberaden door. Ik ga migreren.

Standaarden voor toetsen

 Gepubliceerd door om 12:15  Publicatie
feb 042008
 

Overzicht van standaarden voor toetsen gemaakt in het kader van het toetsproject van SURFfoundation in samenwerking met Kennisnet.

Het document geeft een overzicht van de op dit moment beschikbare formaten voor het uitwisselen van toetsmaterialen. Voordat die formaten toegelicht worden zal echter eerst een toelichting gegeven worden op het standaardisatieproces en de wijze waarop afspraken (standaarden) tot stand kunnen komen.

pdf PDF-bestand

 Reacties uitgeschakeld voor Standaarden voor toetsen  Tags:

Inventarisatie QTI Toetsspeler

 Gepubliceerd door om 12:00  Publicatie
feb 042008
 

Inventarisatie uitgevoerd in het kader van het toetsproject van SURFfoundation in samenwerking met Kennisnet.
Doel van dit document is het helder krijgen van de beschikbaarheid van een QTI 2.1 player op de internationale markt, het zonodig stimuleren van de ontwikkeling van een QTI 2.1 player door derden en het communiceren over een dergelijke player in Nederland.
pdf PDF-bestand

 Reacties uitgeschakeld voor Inventarisatie QTI Toetsspeler  Tags:
feb 042008
 
“Er zit schot in de onderhandelingen tussen de stakende Amerikaanse scenaristen en de film- en tv-studio’s over de vergoedingen voor de schrijvers bij herhalingen via internet en de verkoop van dvd’s. Het Amerikaanse Schrijversgilde (WGA) meldde zondag dat er overeenstemming was bereikt met vier New-Yorkse onafhankelijke filmstudio’s, terwijl aan de westkust geruchten de ronde deden dat een akkoord met de Hollywoodstudio’s mogelijk zeer nabij is.”

(bron)

Het zou hoog tijd worden. Na bijna 3 maanden ruzie over deze vergoedingen is men voor een aantal populaire TV-series al ruimschoots door de beschikbare scripts heen. Niet dat wij die hier al op de TV te zien zouden hebben gekregen, maar toch.

 Reacties uitgeschakeld voor Mogelijk akkoord tussen scenaristen en filmstudio’s  Tags: