Van FURL naar del.ico.us

delicious - Klik voor grotere versie

Overstappen van de ene online dienst naar de andere blijft ook in 2008 een avontuur. Ik heb helemaal genoeg van de lelijke layout van FURL en besloot, het was tenslotte carnaval, over te stappen naar del.ico.us. Tja, en dan moet je natuurlijk wel even de bestaande links van FURL naar del.icio.us overzetten. Ik weet inmiddels dat ik 3.305 links opgeslagen had bij FURL. En ik weet ook dat er geen gemakkelijk migratiepad is. De export vanuit FURL naar “Netscape bookmark format” leek de enige en daarmee de beste optie. Maar bij de import daarvan in del.icio.us wordt de categorie-indeling, die wél mee geëxporteerd wordt, compleet genegeerd te worden door del.icio.us. Al die informatie over mijn links wordt zomaar weggegooid!

Daar komt bij dat del.icio.us heel behoudend alle geïmporteerde links als “privé” behandeld. Dat betekent dus dat anderen die (nog) niet kunnen zien. Dat veranderen kan alleen “handmatig” en vergt per link 2 keer klikken. Niet handig met 3.305 links (zijn 6.610 keer klikken, zonder het bladeren door de pagina’s van maximaal 100 links mee te tellen). Gelukkig is er een script dat een beetje helpt, maar dan nog moet ik 33 keer naar de volgende pagina klikken en daar het javascript verhaal opnieuw inplakken.

Tamelijk ontmoedigend. Maar om de een of andere reden wordt ik er juist meer vastberaden door. Ik ga migreren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Toch niet omdat delicious straks wellicht in handen van Microsoft komt hè? :-)

moqub
13 jaren geleden

ik wou net zeggen, wat te doen als Microsoft de boel overneemt en je weer moet migreren… Ik zeg alleen maar: jij durft!

Moqub

Pierre
13 jaren geleden

Ik ben niet bang voor Microsoft (zei hij stoer) en bij gebrek aan betere zelfstandige alternatieven…