Creatief met de Wiimote #5 – Microsoft Surface meets Wiimote


Helaas geen zelf gemaakt filmpje deze keer (twee berichten over hetzelfde onderwerp op één dag is overigens natuurlijk heel slecht, maar ik wilde deze niet tot morgen gaan bewaren). Het is een perfect voorbeeld van hoe snel we van zo’n prototype zoals Johnny Chung Lee gebouwd heeft komen bij iets wat al een stuk gemakkelijker te gebruiken is en die er nog gelikter uit ziet.
Al zal de versie van Johnny natuurlijk wel een stuk gemakkelijker na te bouwen zijn. Niet door mij overigens, want een soldeerbout moet je mij niet in handen geven.
Als er dus nog iemand is die een infraroodpen voor me in de aanbieding heeft, dan maak een graag nog dit filmpje na, anders gaat me dat niet lukken.

Ik kan niet wachten op het volgende filmpje hierover!

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen v B
Jeroen v B
15 jaren geleden

Hoi Pierre,
Heb je het al geprobeerd met een afstandsbediening? Of de IR poort van je PDA.
In theorie zou het hier ook mee moeten kunnen werken. En misschien dat je een oude afstandsbediening ook wel zo kunt tweaken (zonder veel te solderen) om als pen te gebruiken.

Pierre
15 jaren geleden

Nee, ik heb twee afstandsbedieningen liggen, maar eentje heeft 2 LEDs en beiden hebben de LEDs te diep in het apparaat zitten om zichtbaar te zijn. Omdat de bijbehorende apparaten inmiddels naar de milieustraat zijn heb ik (als ik kon solderen) wel alle benodigde materialen in huis.

Jan Rasenberg
Jan Rasenberg
15 jaren geleden

Ha Pierre,
Ja leuk hè al die toepassingen met die Wiimote.
Die pennen (of iets wat er op lijkt) zijn overigens gewoon te koop. in USA zie hier
Ook in nederland, maar dan wel stuk duurder: zie hier

Pierre
15 jaren geleden

Ha Jan,

Ja die Nederlandse had ik gezien, maar dat was me toch net iet té duur. :-)
Die Amerikaanse site is wat goedkoper, als je een paar weken kunt wachten dan kun je de goedkope verzendoptie ($5) kiezen, dan ben je voor net geen 15 euro klaar.