Creatief met de Wiimote #4 – GlovePIE

GlovePIE - Klik voor grotere versie

Ik verwees er gisteren al naar: er zijn oudere en eenvoudigere voorbeelden beschikbaar van het gebruik van de Wiimote in combinatie met en PC voor het besturen van applicaties. Een van die manieren is met behulp van GlovePIE.
Ik werd op het spoor van GlovePIE gebracht door dit filmpje van een jaar geleden en wilde dat natuurlijk ook zelf proberen.
Het filmpje laat zien hoe je GlovePIE installeert en hoe je het script gebruikt voor Google Earth. Daarna laat ik een licht gewijzigd script zien dat werkt in Microsoft Virtual Earth.
Dat PIE-script kun je hier downloaden: WiiVirtualEarth.PIE

Net als bij het filmpje van gisteren is de versie in Viddler zeker niet de beste wat betreft kwaliteit, beter zijn de andere streaming versies (in WMV of Quicktime formaat)

Online:
* via streaming WMV
* via streaming Quicktime
* via Flash Video
* via Viddler

Downloaden:
* video WMV-versie (9 minuten en 56 seconden, 26,4MB) * video Quicktime-versie (9 minuten en 56 seconden, 62,7MB)
Links:
* YouTube: Wiimote and Google Earth
* Website Joseph Coulston
* GLovePIE

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen v B
Jeroen v B
16 jaren geleden

Wow,
Dat is wel heel erg gaaf Pierre. Misschien dat ik nu toch maar eens een Wii moet gaan aanschaffen..

Pierre
16 jaren geleden

Nou ja, het hoeft natuurlijk geen hele Wii te zijn, alleen een Wiimote en (eventueel) een Nuchuck is al voldoende. :-)

Margreet
16 jaren geleden

@Pierre, Ik werd al eerder gewezen op Glove Pie door Gidi van Liempd, die van alles doet met games en AI. Hij gebruikt Glove Pie bijvoorbeeld om de dansmat in te zetten om games te besturen. Leuk: op die manier kun je bijvoorbeeld een skatespel besturen met je voeten op een dansmat in plaats van met je vingers op het toetsenbord. Ik heb zelf toen direct Glove Pie gedownload en stond verbaasd van de gebruikersvriendelijkheid ervan. Volgens mij is het voor scholen die iets met educatieve games willen maar ook voorstander zijn van beweging, heel interessante software!

Jeroen v B
Jeroen v B
16 jaren geleden

@Pierre,
Net een Wii-mote en Nunchuck besteld. Toch eens kijken of ik hier ook iets mee kan (anders is het een extra reden om er dan toch maar de Wii bij te kopen).
Misschien dat ik dan ook nog ga kijken of mijn solderkunsten nog ergens op lijken. Maar ik denk dat ik meer moeite ga hebben om Windows goed op een mac te laten draaien :D

@Margreet,
Dansmatten icm glove pie is ook wel een leum idee. Staat ook op mijn lijstje met dingen die ik nog wil uitproberen (wordt helaas alleen maar langer).