jan 022008
 
Dutch Bloggies - Klik voor grotere versie

Ik schreef er vorige week al over: sinds gisteren kun je weblogs aanmelden voor de Dutch Bloggies. Er is een categorie onderwijs dus ik heb vandaag door dit lijstje blogs en uiteraard mijn eigen blogroll gebladerd op zoek naar weblogs die ik kon nomineren. Ik denk dat ik er een stuk of 10 opgegeven heb, maar omdat ik geen bevestigingsmailtjes ontvangen heb weet ik niet meer precies welke. Nou ja, als het goed is heb ik de belangrijkste in ieder geval gehad, als jullie dat nu ook allemaal voor je eigen lijstje doen, dan kunnen we dit jaar in ieder geval niet mopperen dat de edubloggers bij voorbaat geen kans hadden.

jan 022008
 
Spelen met WiiEarth - Klik voor grotere versie

Dit keer geen filmpje van Johnny Chung Lee als het gaat over creatief met de Wiimote, maar een uitbreiding gemaakt door Brian Peek. Hij maakte een uitbreiding op Microsoft Virtual Earth 3D waardoor je die kunt aansturen met de afstandsbediening van de Wii. Nou was zijn constructie en bijbehorende uitleg helder, maar niet heel eenvoudig. En omdat het toch nog even vakantie was, was het voor mij natuurlijk de geschikte uitdaging. Ik wilde eindelijk wel eens zelf mijn laptop besturen met z’n Wiimote.
Lees verder….

jan 022008
 
“De AVRO hervat vanaf 1 januari haar radiopodcasts. Dat betekent dat veel programma’s weer via internet te downloaden zijn. De afgelopen maanden hebben nagenoeg alle publieke omroep hun podcast-activiteiten gestopt in verband met muziekrechten. De AVRO heeft deze rechtenkwestie nu geregeld en biedt in totaal tien radioprogramma’s als podcast aan.”

(bron)

Goed nieuws ook al luister(de) ik nooit naar de programma’s waar het nu om gaat: Opium (Radio 1), EénopdeMiddag (Radio1), Het Steenen Tijdperk (Radio 2), De Sandwich (Radio 2), Andermans Veren (Radio 2), Schiffers.fm (interviews), Wintertijd (Radio 2) en Spiegelzaal / Het Zondagochtend Concert (Radio 4).
Meer op de AVRO website.

 Reacties uitgeschakeld voor AVRO hervat online zetten radioprogramma’s  Tags:

Ratatouille

 Gepubliceerd door om 00:12  Film en Boek
jan 022008
 

Ratatouille Brad Bird Ratatouille
Voor de verandering weer eens een DVD die we zelf (al) gekocht hebben in plaats van gehuurd. En hij is het zeker waard. Ratatouille is een leuke film, ondanks dat ik hem nu dus alleen nog maar in de Nederlandse versie gezien heb. Grappig is ook dat de filmkeuring op de verpakking en de DVD doos van elkaar afwijken. Hij is overigens ook voor de jongsten geschikt. Want uiteindelijk komt het allemaal weer goed. Aanrader.

 Reacties uitgeschakeld voor Ratatouille  Tags: