Creatief met de Wiimote #3 – WiiEarth

Spelen met WiiEarth - Klik voor grotere versie

Dit keer geen filmpje van Johnny Chung Lee als het gaat over creatief met de Wiimote, maar een uitbreiding gemaakt door Brian Peek. Hij maakte een uitbreiding op Microsoft Virtual Earth 3D waardoor je die kunt aansturen met de afstandsbediening van de Wii. Nou was zijn constructie en bijbehorende uitleg helder, maar niet heel eenvoudig. En omdat het toch nog even vakantie was, was het voor mij natuurlijk de geschikte uitdaging. Ik wilde eindelijk wel eens zelf mijn laptop besturen met z’n Wiimote.
Spelen met WiiEarth
Het filmpje laat zien hoe ik op mijn laptop met de Wiimote en WiiEarth een rondje vlieg over New York.

Daarvoor moet ik eerst een verbinding tot stand brengen tussen de WiiMote en de Bluetooth dongle die op de laptop zit aangesloten, wat code geschreven door Brian Peek downloaden, die in ShartDevelop compileren en dan kan ik aan de slag. Lukte allemaal net niet in 10 minuten, dus te lang voor YouTube.
Het besturen van Virtual Earth met een Nunchuck + Wiimote valt nog best wel tegen, maar het is wel maf om te zien dat het écht kan met niet meer dan die twee apparaten en een standaard bluetooth verbinding.

Een deel van de uitdaging in mijn geval was overigens de wijze waarop de oorspronkelijk video opname gemaakt was:
Wiimote Interface for Virtual Earth Wiimote Interface for Virtual Earth

Daarbij zie je twee handen met de controls en het TV-beeld. Ik heb de opname gemaakt met Camtasia Studio en een webcam op een statief waarbij ik mijn armen om de webcam heen strek. Hieronder zie je een aantal foto’s van de opstelling:

WiiEarth screencast setup WiiEarth screencast setup WiiEarth screencast setup

Online:
* in streaming WMV formaat
* in streaming Quicktime formaat
* in Flash formaat
* Bij Viddler

Download:
* video WMV-versie (11 minuten en 27 seconden, 26,5MB) * video Quicktime-versie (11 minuten en 27 seconden, 56,6MB)
Wiimote en Google Earth
Ik kwam vandaag ook een filmpje tegen over het Google Earth script van Joseph Coulston van een jaar geleden die gebruik maakt van GlovePie van Carl Kenner om Google Earth aan te sturen.

De daar gebruikte werkwijze is een stuk eenvoudiger en ook heel eenvoudig aan te passen voor andere programma’s.
Ik heb daarom inmiddels het voor Google Earth gebruikte script aangepast zodat het ook voor Microsoft Virtual Earth 3D werkt. Maar dat is iets voor een volgend filmpje. :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

Waanzinnig!
Ik vroeg me al af waar jij je deze vakantie in zou vastbijten, maar dit was het dus!
Ik hoor geen achtergrondgeluiden. heb je je gezin de deur uitgestuurd, of is dit midden in de nacht?

Pierre
15 jaren geleden

Dit was inderdaad nadat iedereen naar bed was. En het was overigens meteen ook een deel van de uitdaging: ik had hem eerst willen opnemen voor de TV, maar ik kreeg daar met geen mogelijkheid voldoende licht om een goede opname te maken. Zelf aan de eettafel bleek dat moeilijk omdat alleen licht van boven niet handig is.

Dank je overigens voor de tip/waarschuwing met betrekking tot Viddler! Ik had de video nog op "alleen zichtbaar voor mij" staan. (oeps)