0 0 stemmen
Bericht waardering
20 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bram
Bram
14 jaren geleden

Leuk gedaan Pierre, ik moet zelf eind september een presentatie geven en ik zal kijken of ik dit ook kan gaan gebruiken (moet eerst even overleggen over in hoeverre ik de informatie naar buiten mag brenegen). Wel vindt ik dat in je filmpje de powerpoint slides slecht te lezen zijn (te klein)zijn daar nog trucjes voor?

Nogmaals leuk gedaan!

Groeten,

Bram

Ps kan het kloppen dat je site vandaag zeeeeer traag binnenkomt?

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Bram,

De afmeting van de slides is afhankelijk van de breedte van de weergave. Ik neem aan dat je op de volledige pagina de slides wel goed kunt lezen?

En ja, Dreamhost heeft het weer zwaar vandaag :-(

Bram
Bram
14 jaren geleden

Hoi Pierre, op de volledige pagina is het duidelijk inderdaad. Echter kan ik me voorstellen je dit bijvoorbeeld gebruikt bij je lessen in het onderwijs en dus de volledige versie op/in je pagina/ELO wilt ipv het kleine filmpje zoals jij hier hebt.
Ik heb er nu helaas geen tijd voor maar je hebt me hier wel geprikkeld en ik ga er zelf een deze dagen nog wel wat dieper induiken.

Dank voor zover!

Pierre
14 jaren geleden

Dat kan, VCASMO biedt naast het hier gebruikte 440×360 formaat ook een 850×360 formaat om te embedden in een pagina.
Maar dan heb je natuurlijk wel ook die ruimte op de pagina nodig.
Daarnaast heeft elke embedded player (ook die hierboven) een full screen optie. Als je tijdens het afspelen op het "vergrootglas" knopje in de player klikt dan speelt hij op het volledige scherm af.
(was natuurlijk wel handig geweest als ik dat meteen verteld had)

Bram
Bram
14 jaren geleden

Oke dat is goed om te weten! Het vegrootglas wist ik wel echter is dit niet de oplossing aangezien 70% van mijn collega’s zo goed als digibeet zijn ;-) Die 850×360 is dus voor mij de oplossing. Je had het overigens kunnen vertellen maar ik had ook gewoon even zelf kunnen gaan kijken. In ieder geval ik ga het hele verhaal van de week eens verder onder de loep/vergrootglas ;-) nemen.

Antoine van Dinter
Antoine van Dinter
14 jaren geleden

Hoi Pierre,
Om maar meteen aan je oproep gehoor te geven heb ik zelf ook een presentatie geplaatst en wel voor de nieuwsbrief van Levende Talen over het programma Gosing, een draagbare karaoke speler. Ziet er inderdaad zeer netjes uit.

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Anoine, kijk dat is nou het goede voorbeeld geven!
Moet je natuurlijk wel ook even de link naar de presentatie geven! ;-)

Willem
14 jaren geleden

Een originele oproep en natuurlijk is het simpel allemaal, tenminste voor jou en mij. Maar als ik dat een gemiddelde leerkracht voorleg zal ik toch wat tijd moeten uittrekken om "het" allemaal uit te leggen. Ik ben bang dat het gemak waarmee wij van alles overal publiceren niet voor iedereen even vanzelfsprekend is. Ik krijg de laatste tijd nogal eens te horen dat ik veel te ver "voor de muziek uitloop" en word zelf dus een beetje voorzichtig met de bewering dat "het" allemaal niks voorstelt. Zie ook mijn reactie op je oproep op mijn weblog.

Antoine van Dinter
Antoine van Dinter
14 jaren geleden

Hallo,

Nu met link, het lijkt wel een e-mail bericht zonder bijlage. ;-)))
http://www.vcasmo.com/video/antoineva

grt.

Antoine

Erwin de Vries
Erwin de Vries
14 jaren geleden

Hallo Pierre,

Hierbij ook een directe reactie op je blog. Ik maak graag gebruik van dit soort mogelijkheden en wie z’n Duits op wil halen, kan hier terecht:

http://duitsegrammatica.blogspot.com/

Ik vind de speler van vcasmo ook mooier alleen vind ik de synchronisatie iets minder makkelijk dan bij Zentation. Het stoort me bij vcasmo bijvoorbeeld dat je tijdens het synchroniseren van beeld en slides niet of in ieder geval heel moeilijk terug kunt spoelen.

Tot slot: as er een onderwerp is dat je graag behandeld zou willen zien, mag je me mailen. Leerlingen kunnen dat ook doen overigens.

Klaus Hoven
14 jaren geleden

Hoi Pierre,

Je oproep werkt aanstekelijk! Eerst ben ik vrijdag met myplick.com aan de slag gegaan, vanochtend toch al ‘geswitched’ naar vcasmo.com. Eén presentatie al online gezet en binnenkort wil ik gaan experimenteren met het toevoegen van video. Daar zal ik toch enige handigheid in moeten krijgen, maar dan heb je inderdaad een relatief goedkope oplossing om je hoorcolleges of trainingen online te krijgen.

Wordt vervolgd dus!

Pierre
14 jaren geleden

@Erwin en Klaus: Top! Dank jullie voor de voorbeelden.

Overigens, ik blijf nieuwe gebruikers in VCASMO en hun presentaties (waar ik soms even naar moet zoeken) voorlopig even toevoegen aan mijn friends + favorites lijst in VCASMO. De favorites worden helaas niet getoond aan andere bezoekers, maar als je de friends lijst volgt kom je bij de verschillende VCASMO presentaties die door Willem, Antoine, Erwin en Klaus gemaakt zijn.

willem
14 jaren geleden

Als je mooie presentaties verzamelt op Vcasmo, kijk dan vooral ook naar die van Ruben Timmerman over Usability 2.0

janien
14 jaren geleden

Fantastisch, jouw filmpje! Ik wou, ik wou dat ik het kon! MAAR tussen droom en daad … ik ben nog niet eens echt vaardig in powerpointen. Ik maak kleine dingetjes – zeer eenvoudig, en die combinaties met audio en/of film heb ik nog nooit kunnen uitproberen omdat daar gewoon geen tijd voor is. Willem heeft wel gelijk in zijn bedenking bij jouw oproep …

Ik wil niet beginnen zeuren, want mijn leerlingen, die kunnen ‘het’ wél, en veel beter dan ik, en we zullen uw film in de klas bekijken als we ‘proefpowerpoints’ e.a. maken (Ik ben geen ict’er, ik geef Nederlands en Duits.

Ik vind dat ik ook niet alles moet kunnen, ik kan ook doorgeven wat jij ons hier leert en dan samen met hen het resultaat bespreken. (Ik zal het wel eerst zelf verkennen en proberen – maar om tot een mooi en verzorgd afgewerkt product te komen, dat zal me dagen werk kosten en dat wordt dus onmogelijk. Als leraar heb ik enorm veel ‘bij te houden’ alleen al wat mijn loutere ‘vakkennis’ betreft (alle taalvaardigheden, taalkunde, literatuur, communicatie, media, (jongeren)cultuur, informatie- en onderzoeksvaardigheden, actualiteit) en dan wat heet het vakoverschrijdende (muzische vaardigheid, burgerzin, gezondheid en welzijn, sociale vaardigheid, leren leren en last but not least: ict, internet en alles wat die boeiende en uiterst snel evoluerende wereld ontwikkelt). Nou, ik gooi het er hier maar uit. Een zeer breed spectrum.

Ik ben geen digital native, ‘technisch’ niet sterk, maar ik wil wel wat. Wat jij doet bijvoorbeeld, en Willem Karssenberg, bij wie ik jou deze keer tegenkwam. En Wilfred, Margreet, Elke en André en Willy in Vlaanderen: jullie allen, mijn zeer gewaardeerde leermeesters.

Een enorme kracht gaat van jullie uit, en eigenlijk heb ik het ‘gevoel’ dat ik beetje bij beetje een heel klein stukje 2.0 ‘verover’. Draaien maar, beetje traagjes, in dat sausage machinetje, ons nieuwe leerplekje of beter experimenteerplekje.

Op Slideshare wil ik zeker nog ppt’s van mijn leerlingen publiceren (nog geen tijd gehad) en enkele eigen ‘baksels’ – de wereld mag mijn probeersels zien, ik ben niet bang voor kritiek of word niet gemakkelijk gepiqueerd door meewarig hoofdschudden … Eentje over Mozart voor Duits staat er al. Misschien plaats ik er nog eentje straks – als er nog wat tijd over is, ik heb me weer eens in al te veel woorden laten gaan.

Yorien
14 jaren geleden

Leuk om jouw blog te ontdekken – je presenteert ook een interessante toepassing. Ik heb wel ’n opmerking (want ik ben tenslotte lerares Nederlands): je openingsdia bevat helaas een spelfout: "Voor iedereen die een presentatie verzorgd" (=verzorgt! Dat schrijf je hier met een -t want het is tegenwoordige tijd :-) Groetjes,
Yorien

Antoine van Dinter
Antoine van Dinter
14 jaren geleden

Hoi Pierre,

Ik heb nog een nieuwe presentatie gemaakt. Dit keer over het online overhoorprogramma WRTS. Nu met link: http://www.vcasmo.com/video/antoineva
Overigens is de presentatie ook terug te vinden op mijn site en maakt het daar onderdeel uit van extra oefenmateriaal voor de eerste klas bij onze Franse methode: http://www.antoinevandinter.nl/daccor
en dan bij het onderdeel WRTS

Jeroen v B
Jeroen v B
14 jaren geleden

Tja mijn persoonlijke presentaties zet ik eigenlijk al als automatisme op slideshare.

Ik denk dat een hoop docenten dat nog wel willen doen. Maar om ze op te nemen is denk ik toch nog een stap te ver. Dit zal docenten over het algemeen nog veel extra tijd gaan kosten die men hier niet in wil investeren.

Misschien dat we er beter een oproep van kunnen maken aan hogescholen en universiteiten om massaal hun onderwijs als Open Course Ware beschikbaar te maken. Dan zou je naast alleen de presentaties ook het andere lasmateriaal online staan.

Alhoewel ik vermoed dat er meer docenten zullen zijn die aan de oproep gehoor zullen geven dan onderwijsinstellingen ;) Ik zal eens kijken of ik de oproep aan een paar docenten kan doorgeven.

Jeroen v B
Jeroen v B
14 jaren geleden

Ik heb je oproep ook even op het Mediatheekweblog geplaatst.
Ik ben benieuwd of wij nog vragen om hulp gaan krijgen naar aanleiding van jou oproep.

Patrick Koning
14 jaren geleden

Hoi Pierre,

Ikzelf gebruik Slideshare al enige tijd. En het is idd. kinderlijk eenvoudig om zaken te embedden in Blackboard. Een ander voorbeeld is dat ik de foto’s van onze introductieweek via Picasa op een zelfde wijze heb ingevoegd in Blackboard.

Binnenkort ga ik experimenteren met YouTube in Blackboard, doordat we de kickp-off van een project hebben laten vastleggen en hiervan een clipversie op YouTube gaan plaatsen. Ook hiervan is het embedden een fluitje van een cent.

Lang leve web 2.0.

Groetjes, Patrick

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Patrick,

Ik kijk uit naar de link naar de YouTube film van de kick-off.
De link naar je Slidehare presentaties heb ik al even opgezocht (iedereen is hier veel te bescheiden! ;-) ) => http://www.slideshare.net/pkoning