NOS Journaal gemist?

UPC Uitzending gemist - Klik voor grotere versie

Toen ik gisterenavond dit bericht aan het schrijven was wilde ik er even een screenshot bij zetten van de journaal uitzending van 20:00 uur. Dat was eenvoudiger gedacht dan gedaan. Voldoende reden dus om eens even door te zoeken.
[aangepast om 14:40 uur] Uitzending gemist
De eerste plek waar ik ging kijken was http://www.uitzendinggemist.nl/.
Daar zocht ik op “journaal”, maar het resultaat was niet wat ik gehoopt had:
Uitzending gemist - Klik voor grotere versie Geen idee waar ik hier het journaal van die avond 20:00 uur vandaan moest halen.
Ik klikte op de tweede optie “Journaal” en kwam bij een pagina die nog onoverzichtelijker was:
zoeken in journaal - Klik voor grotere versie
NOS Journaal website
Dan maar rechtstreeks naar de website van het NOS Journaal.
NOS journaal website - Klik voor grotere versie De link “Archief” brengt je wel naar recente items, maar niet naar recente afleveringen.
De link “Beeld en geluid” brengt je wél naar recente afleveringen, maar niet de meest recente. Gisterenavond stonden om 22:30 uur de journaals van 20:00 uur en 22:00 uur nog niet op die pagina.
NOS journaal archief - Klik voor grotere versie Ik heb bovenstaande screenshot gemaakt om 11:30 uur op vrijdag 28 december. Het journaal van 10:00 uur en dat van 11:00 uur die ochtend staan hier nog niet bij.

Laatste NOS Journaal
Nou zou je kunnen zeggen dat ik teveel verwacht van de NOS, maar dat blijkt niet waar te zijn.
Op de voorpagina van de NOS journaal website staat aan de rechterkant in het vakje Mediatheek ook de link “laatste NOS Journaal” en die link brengt je bij een pagina waar je steeds het laatste NOS journaal kunt bekijken.
En die pagina blijkt/lijkt automatisch bijgewerkt te worden en heeft een paar minuten na het aflopen van de live journaal uitzending al de nieuwe versie van het laatste journaal online staan.

Je kunt de URL voor die laatste uitzending ook rechtstreeks in Mediaplayer openen of bij je favorieten opslaan, want die URL is altijd hetzelfde!

Ik heb overigens geen idee hoe ik nu een uitzending die niet de meest recente is en nog niet aan de “Beeld en geluid” pagina is toegevoegd vandaan moet halen, maar dit is natuurlijk wel een strakke actie van de NOS.

UPC Uitzending gemist
Zoals de screenshot bij het begin van het bericht al deed vermoeden heb ik natuurlijk ook even bij het “uitzending gemist” kanaal van UPC digital gekeken.
Nou, dat is dus echt drie keer niks. Je ziet in de screenshot de datum/tijd van het maken ervan: 28 december 10:45 uur. En de meest recente journaal uitzending die ze daar hebben is het 20:00 uur journaal van 26 december. Van twee dagen geleden dus. Pfff, zo maak je jezelf natuurlijk wel echt belachelijk. Kom op UPC, de lat ligt op 10 minuten, niet op 48 uur, dan is de post nog sneller.
[update 14:40] Op dit moment laat UPC Uitzending gemist ook de journaal uitzendingen van gisteren en vanochtend zien. Had ik een uitzondering te pakken of is dit juist de uitzondering die de regel bevestigd? Ik zal het de komende dagen eens in de gaten houden.

Screenshot gemist
Goed, geen screenshot gisterenavond dus omdat ik het journaal van 20:00 uur niet meer kon vinden. Ik neem aan (hoop) dat de NOS over een tijdje ook de “beeld en geluid” pagina automatisch gaat bijwerken.
Of het met UPC en uitzending gemist nog ooit goed gaat komen weet ik niet.

[update 11:30 + 14:40] De “Beeld en geluid” pagina werd vanochtend wel al redelijk snel bijgewerkt met de link naar het 11:00 uur journaal. Ik weet heel zeker dat dat gisterenavond om 22:30 nog niet gebeurt was met het journaal van 20:00 uur. En ook nu vanmiddag is de pagina nog niet bijgewerkt met de meest recente aflevering.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Frank Biesta
Frank Biesta
13 jaren geleden

Hi Pierre,

Het was even zoeken, maar ik denk dat ik hem gevonden heb…

Als je op http://player.omroep.nl/?serid=862&ka… bovenin op "Meer afleveringen" klikt, krijg je een lijstje te zien van de diverse uitzendingen, keurig met de tijd erbij. Ik heb het item met die keurige meneer van het adviesbureau even bekeken en een screenshot gemaakt, die ik helaas niet mee kan sturen.

Hopelijk heb je hier iets aan. Prettige jaarwisseling.

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Frank,

Dank je, en sorry voor de verwarring, want die betreffende aflevering kan ik nu inmiddels inderdaad ook vinden. En wel heel eenvoudig via het overzicht van afleveringen van 27 december 2007. Dat is nu vandaag namelijk netjes bijgewerkt, maar was dat gisterenavond om 22:30 uur nog niet.