Big Brother of harde noodzaak?

“The U.S. House of Representatives on Wednesday overwhelmingly approved a bill saying that anyone offering an open Wi-Fi connection to the public must report illegal images including ‘obscene’ cartoons and drawings–or face fines of up to $300,000.

That broad definition would cover individuals, coffee shops, libraries, hotels, and even some government agencies that provide Wi-Fi. It also sweeps in social-networking sites, domain name registrars, Internet service providers, and e-mail service providers such as Hotmail and Gmail, and it requires that the complete contents of the user’s account be retained for subsequent police inspection.”

(bron)

Ik weet het niet hoor. Ik blijf dit moeilijke berichten vinden. Natuurlijk, de wetten worden allemaal onderbouwd met de juiste argumenten. En ja, de dingen die het claimt tegen te willen houden zijn walgelijk. Maar die “en dan willen we dat alles bewaard blijft want dan hebben we tenminste ook de informatie die we nodig hebben”- strategieën wekken niet echt vertrouwen.

Meest zichtbare resultaat zal waarschijnlijk zijn dat het aantal open wifi-netwerken nog verder zal afnemen. Niet dat er daar nog zo heel veel van zijn, tenminste niet die bewust open staan.
Ik neem overigens wél aan dit ook voor FON netwerken geldt en dat zou dubbel knudde zijn. Over FON gesproken: terwijl Fred Zelders inmiddels FONERA’s voor kerst mag weggeven heb ik niets meer gehoord van pogingen om SURFnet zo ver te krijgen om het gebruik van FON binnen SURFsnel ADSL toe te staan (is wat ik gebruik). Hoewel hier in de straat al een Foneros zit (twee huizen verder), zou het toestaan van het gebruik ervan door SURFnet voor mij genoeg reden zijn om er ook eentje aan mijn aansluiting te hangen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
steven
steven
14 jaren geleden

haal hem toch in huis?
Als Surfnet hierin reageert hang je het aan de grote klok!

Pierre
14 jaren geleden

Is een mogelijkheid, maar niet helemaal mijn werkwijze. Soms is het gewoon logisch om iets op een manier te proberen te regelen waar meer mensen wat aan hebben. Een FON netwerk leg je immers ook niet (uitsluitend) voor jezelf aan.