Breekt High Definition door met de kerst?

ALDI en Mediamarkt

In Nederland is Sinterklaas traditioneel het feest voor de kinderen terwijl Kerst het feest van de grotere pakjes is. En afgaande op de advertenties die me op het moment om de oren vliegen ziet het er naar uit dat de High Definition leveranciers dit jaar met kerst toch een serieuze poging doen om het sterk gestegen aantal LCD TV’s te voorzien van content die ook daadwerkelijk gebruik maakt van dat groter aantal pixels.
Als zowel de ALDI (Blu-Ray + HD-DVD speler ingebouw in een ‘entertainment PC’ voor 899 euro) als MediaMarkt (diverse apparaten vanaf 299 euro) hier op in zetten, dan is dat voor mij een teken dat het offensief begonnen is.
Opvallen wel overigens dat beiden nog geen keuze tussen een van de twee formaten gemaakt hebben. MediaMarkt biedt zowel Blu-ray als HD-DVD als combinatiespelers (die beide formaten afspelen) aan en ook de ALDI entertainment PC speelt beiden af.

Opvallend ook is dat de goedkoopste HD-DVD speler bij de MediaMarkt 299 euro kost, terwijl de goedkoopste Blu-ray speler 499 euro moet kosten. En dat terwijl aan de HD-DVD kant alleen Toshiba als leverancier in het krantje staat met aan de Blu-ray kant apparaten van Samsung, Sharp, Panasonic, Pioneer en Sony.
Grappig ook dat het verschil tussen de combinatiespeler van LG met zijn 799 euro en de PC van de ALDI met zijn 899 euro zo klein is.
Oh, en gelukkig spelen de spelers, in ieder geval volgens de specs, ook nog gewoon DVD’s en CD’s af. Daar heb ik namelijk ook nog wel een stapeltje van liggen.

Ik moet eerlijk bekennen dat nog niet weet waar ik voor zou kiezen (of kies). Weet jij het wel al?

Waar ga jij voor deze kerst?

Keuze Stemmen %
HD-DVD 1 5.9
Blu-ray 0 0
Combinatiespeler (HD-DVD + Blu-ray) 3 17.6
Entertainment PC 2 11.8
Ik zou het nog niet weten 6 35.3
Ik hoef geen HD 5 29.4
Totaal aantal stemmen:17
0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
John May
John May
15 jaren geleden

Hallo Pierre,

Zo te zien ben jij je al aan het orienteren voor jouw verlanglijst met Kerst.

Pierre
15 jaren geleden

@John Natuurlijk, je kunt niet vroeg genoeg beginnen toch? ;-)

PatriciaK
PatriciaK
15 jaren geleden

Tja Pierre, ik weet nog steeds niet zeker of de wereld er wel léuker op wordt, als we alles scherper zien. Als ik ’s ochtends vroeg in de spiegel kijk dan denk ik soms ook: doe mij maar een soft focusje vandaag :-). Dit lijkt misschien een grap, maar ik meen het serieus. Ken je die reklame voor HD TV nog waarop je de neusharen van de voetballer kunt zien. Dan denk ik ook: laat maar. Een beetje onscherpte geeft wat mij betreft niks, maar wellicht ben ik hierin ouderwets. Voor mij heeft HD dus geen prioriteit.

Pierre
15 jaren geleden

LOL :-) ik kende dat bezwaar vanuit een bericht (weet even de URL niet meer) dat pornosterren bezwaren hadden tegen het uitbrengen van hun films op High Definition formaat. Omdat inderdaad elk rimpeltje dan zichtbaar zou worden.

Het probleem dat ik nu heb met mijn HD ready TV (maar 32 inch, dus niet eens beestachtig groot) is dat ik er video in een resolutie van 720×576 pixels naar toe stuur terwijl hij een native resolutie heeft van 1280×720. Het lijkt me nou eenmaal logischer om die twee met elkaar in de pas te laten lopen, neusharen of cellulitis daarbij dan even op de koop toe nemend.

PatriciaK
PatriciaK
15 jaren geleden

Daar denken wij vrouwen toch hééél anders over LOL.