Samenwerken aan een Google Map

 Gepubliceerd door om 09:30  Geocoding
nov 282007
 
Samenwerken aan Google Maps - Klik voor grotere versie

Nóg een Google Maps gerelateerd bericht: je kunt nu ook anderen toestemming geven jouw Google Maps te bewerken. Je kunt individueel mensen uitnodigen of gewoon de kaart voor iedereen beschikbaar maken. Je klikt op de link “Samenwerken” die je bij het bewerken van de kaart zie en je kunt instellen wie edit-toegang krijgt.
Zelf proberen?
Ik heb de samenwerken optie met de keuze “Iedereen mag deze kaart bewerken” actief gemaakt voor deze kaart waar ik nu een marker voor mijn werkplek toegevoegd heb. Als je ingelogd bent met een Google account (helemaal anoniem kan het helaas niet) dan zie je een “Bewerken” knop. Je kunt dan een marker toevoegen voor je eigen werkplek.

Nog geen wiki
Het is zeker nog geen wiki voor kaarten. Anderen kunnen namelijk ook jouw markers wijzigen of verwijderen. En hoewel er wel bijgehouden wordt wie de laatste wijziging heeft doorgevoerd, is het niet mogelijk om te zien wat anderen gewijzigd hebben of om wijzigingen ongedaan te maken.

 Reacties uitgeschakeld voor Samenwerken aan een Google Map  Tags:
nov 282007
 
ALDI en Mediamarkt

In Nederland is Sinterklaas traditioneel het feest voor de kinderen terwijl Kerst het feest van de grotere pakjes is. En afgaande op de advertenties die me op het moment om de oren vliegen ziet het er naar uit dat de High Definition leveranciers dit jaar met kerst toch een serieuze poging doen om het sterk gestegen aantal LCD TV’s te voorzien van content die ook daadwerkelijk gebruik maakt van dat groter aantal pixels.
Als zowel de ALDI (Blu-Ray + HD-DVD speler ingebouw in een ‘entertainment PC’ voor 899 euro) als MediaMarkt (diverse apparaten vanaf 299 euro) hier op in zetten, dan is dat voor mij een teken dat het offensief begonnen is.
Opvallen wel overigens dat beiden nog geen keuze tussen een van de twee formaten gemaakt hebben. MediaMarkt biedt zowel Blu-ray als HD-DVD als combinatiespelers (die beide formaten afspelen) aan en ook de ALDI entertainment PC speelt beiden af.

Opvallend ook is dat de goedkoopste HD-DVD speler bij de MediaMarkt 299 euro kost, terwijl de goedkoopste Blu-ray speler 499 euro moet kosten. En dat terwijl aan de HD-DVD kant alleen Toshiba als leverancier in het krantje staat met aan de Blu-ray kant apparaten van Samsung, Sharp, Panasonic, Pioneer en Sony.
Grappig ook dat het verschil tussen de combinatiespeler van LG met zijn 799 euro en de PC van de ALDI met zijn 899 euro zo klein is.
Oh, en gelukkig spelen de spelers, in ieder geval volgens de specs, ook nog gewoon DVD’s en CD’s af. Daar heb ik namelijk ook nog wel een stapeltje van liggen.

Ik moet eerlijk bekennen dat nog niet weet waar ik voor zou kiezen (of kies). Weet jij het wel al?

Waar ga jij voor deze kerst?

Keuze Stemmen %
HD-DVD 1 5.9
Blu-ray 0 0
Combinatiespeler (HD-DVD + Blu-ray) 3 17.6
Entertainment PC 2 11.8
Ik zou het nog niet weten 6 35.3
Ik hoef geen HD 5 29.4
Totaal aantal stemmen:17
nov 282007
 
Web 2.0 - Klik voor grotere versie

Op de website van Spark Media Solutions staat een overzicht van de wijze waarop je zo optimaal mogelijk gebruik maakt van Web 2.0 tijdens je live conferentie. Ik moet bekennen dat ik niets nieuws in gelezen heb, maar het was helemaal niet verkeerd om het allemaal eens op een rijtje gezet te zien. Dus als je voornemens bent een conferentie te organiseren zou ik het zeker even lezen. En als je niet online lezen houdt kun je het natuurlijk ook gewoon even printen (PDF!) ;-) (getipt via Yahoo! videoblogging groep)

 Reacties uitgeschakeld voor Optimaal Web 2.0 gebruik tijdens conferenties  Tags:

Topologie via Google Maps

 Gepubliceerd door om 06:38  Geocoding
nov 282007
 
Topologie laag - Klik voor grotere versie

Google Maps heeft weer eens een aanpassing ondergaan. Er is nu een ‘topologie’-laag toegevoegd. De weergave van de kaarten doen me meteen weer aan ‘vroeger’ denken, ik neem trouwens aan dat dit soort kaarten nog steeds in menig klaslokaal hangen. De knop voor de topologie-laag (‘terrein’) vervangt de knop voor de gemengde weergave die daar eerst zat. Die gemengde weergave is nog steeds aanwezig, die zet je nu aan door een vinkje in een popupje dat verschijnt als je op de Satelliet knop wilt drukken (wat zouden GUI experts hier van vinden?)

Voor ons land (vooral plat) zijn de kaarten niet zo interessant, voor landen en plekken met wat meer variatie, zoals deze kaart van Vancouver voegt het meer toe omdat je dan kunt zien waar die bergen die je op de foto ziet die ik op de kaart geplaatst heb staan. Grappig vond ik dat ze op de foto direct aan de overkant van het water lijken te staan terwijl er volgens de topologie-weergave toch nog wel wat ruimte tussen zit.

Wat me ook opviel was dat er nogal wat verschil zit tussen het detailniveau van de drie weergaven. De topologie-weergave is veel minder gedetailleerd dan de ‘Kaart’-weergave en zelfs de ‘Satelliet’-weergave van een willekeurige plaats is gedetailleerder.

satelliet - Klik voor grotere versie Kaartweergave - Klik voor grotere versie