Samenwerken aan een Google Map

Samenwerken aan Google Maps - Klik voor grotere versie

Nóg een Google Maps gerelateerd bericht: je kunt nu ook anderen toestemming geven jouw Google Maps te bewerken. Je kunt individueel mensen uitnodigen of gewoon de kaart voor iedereen beschikbaar maken. Je klikt op de link “Samenwerken” die je bij het bewerken van de kaart zie en je kunt instellen wie edit-toegang krijgt.
Zelf proberen?
Ik heb de samenwerken optie met de keuze “Iedereen mag deze kaart bewerken” actief gemaakt voor deze kaart waar ik nu een marker voor mijn werkplek toegevoegd heb. Als je ingelogd bent met een Google account (helemaal anoniem kan het helaas niet) dan zie je een “Bewerken” knop. Je kunt dan een marker toevoegen voor je eigen werkplek.

Nog geen wiki
Het is zeker nog geen wiki voor kaarten. Anderen kunnen namelijk ook jouw markers wijzigen of verwijderen. En hoewel er wel bijgehouden wordt wie de laatste wijziging heeft doorgevoerd, is het niet mogelijk om te zien wat anderen gewijzigd hebben of om wijzigingen ongedaan te maken.