Topologie via Google Maps

Topologie laag - Klik voor grotere versie

Google Maps heeft weer eens een aanpassing ondergaan. Er is nu een ’topologie’-laag toegevoegd. De weergave van de kaarten doen me meteen weer aan ‘vroeger’ denken, ik neem trouwens aan dat dit soort kaarten nog steeds in menig klaslokaal hangen. De knop voor de topologie-laag (’terrein’) vervangt de knop voor de gemengde weergave die daar eerst zat. Die gemengde weergave is nog steeds aanwezig, die zet je nu aan door een vinkje in een popupje dat verschijnt als je op de Satelliet knop wilt drukken (wat zouden GUI experts hier van vinden?)

Voor ons land (vooral plat) zijn de kaarten niet zo interessant, voor landen en plekken met wat meer variatie, zoals deze kaart van Vancouver voegt het meer toe omdat je dan kunt zien waar die bergen die je op de foto ziet die ik op de kaart geplaatst heb staan. Grappig vond ik dat ze op de foto direct aan de overkant van het water lijken te staan terwijl er volgens de topologie-weergave toch nog wel wat ruimte tussen zit.

Wat me ook opviel was dat er nogal wat verschil zit tussen het detailniveau van de drie weergaven. De topologie-weergave is veel minder gedetailleerd dan de ‘Kaart’-weergave en zelfs de ‘Satelliet’-weergave van een willekeurige plaats is gedetailleerder.

satelliet - Klik voor grotere versie Kaartweergave - Klik voor grotere versie
0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
pfs
pfs
16 jaren geleden

Locaties wereldwijd opzoeken op satellietfoto’s eenvoudig op adres?
http://www.picsfromspace.nl
Een Googlemaps API mashup met third-party adresgegevens en adressuggestie.