Zeg het maar


Willem Karssenberg schrijft op zijn blog over een presentatie die hij gegeven heeft voor een grote groep studenten op het Regio College in Zaandam. Willem had zijn bloggerbox meegenomen met als resultaat dat je zowel de volledige video als de slides met audio online kunt vinden.

Ik moet bekennen dat ik die niet helemaal afgekeken heb, ik hoor ook niet bij de doelgroep van dat verhaal, maar wel weer heel mooi vond ik het filmpje dat Willem met de aanwezige studenten heeft gemaakt.
Het is een eigen variant op dit filmpje. Dat origineel vond ik helemaal niet zo sterk omdat ik dat weer zo’n “oei het is allemaal zo slecht” filmpje vond waar ik in ieder geval niets mee kon. Het toont een collegezaal met studenten die allemaal een blaadje in de lucht hielden met een tekst in de trand van “ik lees X boeken en Y blogs”.

Context is belangrijk bij dit soort zaken en dat maakt voor mij ook een groot verschil bij het filmpje dat Willem heeft gemaakt. Hij vroeg namelijk, nadat de studenten eerst een heel uur naar hem hadden zitten luisteren, aan de studenten om iets op te schrijven en nam dat op. En daar vind ik dan weer de kracht van het filmpje in zitten. Geen gelikte, op de tekentafel uitgedacht, verhaal. Nee, gewoon doen. Het resultaat, één take met camera in de hand, ziet er helemaal niet gek uit.

Maar toch, als ik dit zo zie Willem, had je ze daar ook mee kunnen laten beginnen zoals je ook overwogen hebt. (zie dit bericht en dit bericht). Had ook een interessant uur opgeleverd.