Nu ook SnagIt 7.25 gratis

 Gepubliceerd door om 07:07  Tools
nov 272007
 
gratis - Klik voor grotere versie

Na de gratis licentie op Camtasia Studio versie 3 biedt TechSmith nu ook een gratis licentie voor SnagIt 7.2.5. Je hoeft alleen maar de versie te downloaden en te registreren.
* downloaden SnagIt 7.2.5
* aanvragen licentiesleutel

Net als bij Camtasia Studio is het een oude versie en het prijsverschil met de meest recente versie 8.2 is een stuk kleiner. Voor onderwijsinstellingen is een volledige versie zo’n 30 euro inclusief BTW, maar daar kun je nu dus nog zo’n 10 euro vanaf halen door eerst deze versie te installeren en registreren en dan voor een upgrade licentie te kiezen.

Ondanks de interessante features heeft ook de trial versie van versie 8 het niet lang uitgehouden op mijn laptop. Op de een of andere manier was het voor mij toch gewoon een overbodig uitgebreid pakket. Voor een gemiddelde screenshot gebruik ik nog steeds (deed ik al bij versie 1.0) PaintShop Pro.
Maar goed, wil je er mee aan de slag dan heb je nu dus een mogelijkheid erbij.

 Reacties uitgeschakeld voor Nu ook SnagIt 7.25 gratis  Tags:

Zeg het maar

 Gepubliceerd door om 06:55  Onderwijs
nov 272007
 


Willem Karssenberg schrijft op zijn blog over een presentatie die hij gegeven heeft voor een grote groep studenten op het Regio College in Zaandam. Willem had zijn bloggerbox meegenomen met als resultaat dat je zowel de volledige video als de slides met audio online kunt vinden.

Ik moet bekennen dat ik die niet helemaal afgekeken heb, ik hoor ook niet bij de doelgroep van dat verhaal, maar wel weer heel mooi vond ik het filmpje dat Willem met de aanwezige studenten heeft gemaakt.
Het is een eigen variant op dit filmpje. Dat origineel vond ik helemaal niet zo sterk omdat ik dat weer zo’n “oei het is allemaal zo slecht” filmpje vond waar ik in ieder geval niets mee kon. Het toont een collegezaal met studenten die allemaal een blaadje in de lucht hielden met een tekst in de trand van “ik lees X boeken en Y blogs”.

Context is belangrijk bij dit soort zaken en dat maakt voor mij ook een groot verschil bij het filmpje dat Willem heeft gemaakt. Hij vroeg namelijk, nadat de studenten eerst een heel uur naar hem hadden zitten luisteren, aan de studenten om iets op te schrijven en nam dat op. En daar vind ik dan weer de kracht van het filmpje in zitten. Geen gelikte, op de tekentafel uitgedacht, verhaal. Nee, gewoon doen. Het resultaat, één take met camera in de hand, ziet er helemaal niet gek uit.

Maar toch, als ik dit zo zie Willem, had je ze daar ook mee kunnen laten beginnen zoals je ook overwogen hebt. (zie dit bericht en dit bericht). Had ook een interessant uur opgeleverd.

 Reacties uitgeschakeld voor Zeg het maar  Tags: